ΑΛΜΥΡΟΣ

Υπό έλεγχο η πυρκαγιά στη Βρύναινα – Σώθηκε το χωριό που απειλήθηκε από τις φλόγες

υπό-έλεγχο-η-πυρκαγιά-στη-βρύναινα-σ-510619

Τεράστια μάχη σε άνισες καιρικές συνθήκες, καθώς στην περιοχή έπνεαν άνεμοι που έσπρωχναν απειλητικά τις φλόγες σε κατοικημένη περιοχή, έδωσαν ισχυρές εναέριες και επίγειες δυνάμεις πυρόσβεσης στη Βρύναινα Αλμυρού. Κατάφεραν να θέσουν πριν από λίγη ώρα την μεγάλη πυρκαγιά υπό έλεγχο.

Η φωτιά εκδηλώθηκε αργά σήμερα το μεσημέρι. Εξαιτίας των ισχυρών ανέμων κάποια στιγμή κινήθηκε απειλητικά προς το χωριό, με αποτέλεσμα να δοθεί εντολή για προληπτική εκκένωση 15 κατοικιών που βρίσκονται στην άκρη του χωριού.

Οι άνεμοι που έπνεαν στην περιοχή δυσχέραιναν το έργο της Πυροσβεστικής, καθώς οι φλόγες άρχισαν να επεκτείνονται κοντά στο χωριό, όπου βρίσκονται τα τελευταία σπίτια.

Ευτυχώς, μετά τις προσπάθειες των πυροσβεστών αποσοβήθηκε κάθε κίνδυνος για περιουσίες και κυρίως ανθρώπινες ζωές. Σε αυτό βοήθησαν σημαντικά οι ρίψεις των εναέριων μέσων, καθώς η περιοχή είναι δύσβατη.

Η πυρκαγιά έκαψε δασική έκταση με πουρνάρια και δρύες. Στο σημείο ωστόσο παραμένουν ισχυρές επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής προκειμένου να αποτρέψουν τυχόν αναζωπυρώσεις.

Στον τόπο της πυρκαγιάς έσπευσε ο βουλευτής Μαγνησίας Χρήστος Μπουκώρος, ο οποίος είχε άμεση ενημέρωση για την μεγάλη επιχείρηση κατάσβεσης και τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των πυροσβεστών, προκειμένου εάν χρειαζόταν να παρέμβει σε ό,τι κρίνονταν αναγκαίο την ώρα της μάχης με τις φλόγες.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου