ΤΟΠΙΚΑ

Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Πηλίου ευχαριστεί τον Χρήστο Μπουκώρο

ο-αγροτικός-συνεταιρισμός-πηλίου-ευχ-510820

Ανακοίνωση με την οποία παραθέτει τα γεγονότα, τα οποία οδήγησαν στην ψήφιση χθες από την Ολομέλεια της Βουλής της διάταξης που δίνει ανάσα –μετά από πέντε χρόνια αναπτυξιακού αδιεξόδου- στον Συνεταιρισμό, αλλά και σε όλες τις επιχειρήσεις του Πηλίου, εξέδωσε ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Πηλίου – Β. Σποράδων, ευχαριστώντας τον βουλευτή Μαγνησίας και κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της Ν.Δ. Χρήστο Μπουκώρο για τις ενέργειές του και όλες τις προσπάθειες που κατέβαλε προς αυτή την κατεύθυνση.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση την οποία υπογράφουν ο πρόεδρος Θωμάς Δάμτσας και ο διευθυντής Αναστάσιος Ψοφογιώργος, αναφέρει τα εξής:

«Η χθεσινή διάταξη που πέρασε στο πλαίσιο του νομοσχεδίου του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας αποτελεί κυριολεκτικά ανάσα για τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Πηλίου – Β. Σποράδων, αλλά και για όλες τις επιχειρήσεις του Πηλίου που είχαν οδηγηθεί τα τελευταία πέντε χρόνια σε αναπτυξιακό αδιέξοδο. Βάσει αυτής επιτρέπονται πλέον εγκαταστάσεις για την συσκευασία και μεταποίηση αγροτικών και κτηνοτροφικών προϊόντων στην περιοχή του Πηλίου, τροποποιώντας την παράγραφο 1 του άρθρου 8 του από 11.6.1980 προεδρικού διατάγματος.

Η διοίκηση και η διεύθυνση του συνεταιρισμού γνωστοποίησαν το πρόβλημα στον βουλευτή Μαγνησίας Ν.Δ. κ. Χρήστο Μπουκώρο, ο οποίος από την πρώτη στιγμή το αναγνώρισε, ανέλαβε πρωτοβουλία και πραγματοποίησε σύσκεψη με τους υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, παρουσία του διευθυντή του συνεταιρισμού κ. Αναστάσιου Ψοφογιώργου, από τα τέλη του 2019. Μετά από σκληρές διαπραγματεύσεις με τον πρώην Υφυπουργό Περιβάλλοντος κ. Δημήτρη Οικονόμου συμφωνήθηκε να κατατεθεί η τροπολογία, όπως και έγινε τον Δεκέμβριο του 2020, αλλά δεν έγινε αποδεκτή διότι την ίδια ημέρα είχαν κατατεθεί πάνω από 20 τροπολογίες.

Στη συνέχεια και μετά τον ανασχηματισμό του Ιανουαρίου ο βουλευτής Μαγνησίας κατέθεσε την τροπολογία στον νέο Υφυπουργό Περιβάλλοντος κ. Νίκο Ταγαρά στα τέλη του Ιανουαρίου του 2021, από τον οποίο απέσπασε τη δέσμευση ότι με το πρώτο μεγάλο νομοσχέδιο του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας το περιεχόμενο της τροπολογίας θα γίνει διάταξη, όπως και πράγματι συνέβη χθες στην Ολομέλεια της Βουλής.

Ευχαριστούμε θερμά τον βουλευτή Μαγνησίας κ. Χρήστο Μπουκώρο, καθώς μας κρατούσε λεπτομερώς ενήμερους όλο αυτό το διάστημα για ένα ζήτημα μείζονος σημασίας για την ανάπτυξη του Πηλίου.

Μετά τη ψήφιση της διάταξης, ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Πηλίου – Β. Σποράδων μπορεί να προχωρήσει στον βιώσιμο αναπτυξιακό σχεδιασμό του».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου