Σήμερα ο Καραμάνειος Δρόμος Υγείας

Τελευταία ενημέρωση: 2021-07-21, 14:08:57
Σήμερα ο Καραμάνειος Δρόμος Υγείας

Διοργανώνεται στη μνήμη του Πηλιορείτη γιατρού Γεωργίου Καραμάνη

 

 

Σήμερα Τετάρτη 21 Ιουλίου διοργανώνεται στη Δράκεια ο Καραμάνειος Δρόμος Υγείας 3 χιλιομέτρων, με την εκκίνηση να δίνεται στις 7 το απόγευμα από την είσοδο του χωριού - περιφερειακός, ενώ ο τερματισμός θα γίνει στην κάτω πλατεία.

Διοργανωτές της εκδήλωσης είναι το Τοπικό Συμβούλιο Δράκειας και ο Αναπτυξιακός Πολιτιστικός Σύλλογος «Η Δράκεια».

Παράλληλα στις 8.30 μ.μ. θα διοργανωθεί ανοιχτή ομιλία - συζήτηση με θέμα «Φυματίωση τότε… κορονοϊός σήμερα. Ομοιότητες και διαφορές». Θα μιλήσουν ο Κωνσταντίνος Γουργουλιάνης, καθηγητής Πνευμονολογίας, η Αννίτα Πρασσά, ιστορικός - προϊσταμένη των ΓΑΚ Μαγνησίας και η Αγγελική Θάνου, συγγραφέας.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων θα διοργανωθεί έκθεση φωτογραφικού αρχείου για το Σανατόριο του Δρακειώτη γιατρού Γεώργιου Καραμάνη, στη μνήμη του οποίου διοργανώνονται οι εκδηλώσεις, όπως και ο δρόμος υγείας.

Hταν το 1908 όταν ο Πηλιορείτης γιατρός Γεώργιος Καραμάνης υποψιάζεται ότι πάσχει από φυματίωση και ιδρύει το πρώτο ελληνικό Σανατόριο στα Χάνια Πηλίου. Οι Βαλκανικοί Πόλεμοι και ο Α’ Παγκόσμιος που ακολουθεί θα μετατρέψουν το Σανατόριο σε κοιτίδα θεραπείας της φυματίωσης.

Η έκθεση του φωτογραφικού αρχείου γίνεται με την υποστήριξη των ΓΑΚ Μαγνησίας, ενώ όλες τις δράσεις θα υποστηρίζει η Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων Μαγνησίας.

 

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
6
+
3
=