Επιστολή Παπανάτσιου σε Αγοραστό για τις δράσεις ενίσχυσης των Κοινωνικών Επιχειρήσεων της Θεσσαλίας

Τελευταία ενημέρωση: 2021-07-21, 13:57:41
Επιστολή Παπανάτσιου σε Αγοραστό για τις δράσεις ενίσχυσης των Κοινωνικών Επιχειρήσεων της Θεσσαλίας

 

Επιστολή απέστειλε η Βουλευτής ΣΥ.ΡΙΖ.Α Μαγνησίας Κατερίνα Παπανάτσιου προς τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό, με θέμα την ενίσχυση των Κ.Αλ.Ο της περιοχής. Συγκεκριμένα η Βουλευτής αναφέρει ότι η Πολιτεία, αναγνωρίζοντας τον ιδιαίτερο ρόλο της Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας, στην προώθηση της Κοινωνικής Ένταξης και την Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, προβλέπει - στη πλειοψηφία των Περιφερειακών Προγραμμάτων 2014-2020 - δράσεις ενίσχυσης της ίδρυσης και της λειτουργίας κοινωνικών επιχειρήσεων.

Ηδη οι Περιφέρειες Ηπείρου, Νοτίου Αιγαίου, Βορείου Αιγαίου και Δυτικής Ελλάδας έχουν προκηρύξει ή έχουν ολοκληρώσει τις δράσεις ενίσχυσης των κοινωνικών επιχειρήσεων που προβλέπονται στα αντίστοιχα Περιφερειακά τους Προγράμματα. Κάτι αντίστοιχο ωστόσο δε διαφαίνεται μέχρι στιγμής στη Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Η κα Παπανάτσιου επισημαίνει ότι, κατά τις περιοδείες και τις συναντήσεις που πραγματοποιεί, έχει διαπιστώσει σημαντική επιβάρυνση των Κοινωνικών Επιχειρήσεων της Μαγνησίας από τις απανωτές κρίσεις, ενώ είναι μικρή η ενίσχυσή τους από την Πολιτεία. Αναφέρει δε ότι από το πρόγραμμα ΑΝΑΣΣΑ Ι από τους 134 φορείς Κ.Αλ.Ο., που είναι ενταγμένοι στο μητρώο της Θεσσαλίας, μόνο 4 ΚΟΙΝΣΕΠ ενισχύθηκαν.

Ως εκ τούτου η Βουλευτής με την επιστολή της ερωτά τον Περιφερειάρχη σχετικά με την πορεία προκήρυξης των προγραμμάτων ενίσχυσης των επιχειρήσεων κοινωνικής και αλληλέγγυας οικονομίας που προβλέπονται στο ΠΕΠ Θεσσαλίας 2014-2020 αλλά και σχετικά με την πορεία του προγράμματος ΑΝΑΣΑ ΙΙ και αν σε αυτό προβλέπεται η διευκόλυνση ένταξης των φορέων Κ.Αλ.Ο.

 

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
4
+
6
=