ΤΟΠΙΚΑ

Σε δίκη 22χρονος επειδή πήγε στο σπίτι του

σε-δίκη-22χρονος-επειδή-πήγε-στο-σπίτι-τ-511836

Συνελήφθη μετά από μήνυση, που υπέβαλε ο πατέρας του – Παραβίασε τη δικαστική απόφαση να παραμένει μακριά από την οικογένειά του

Σε δίκη με αυτόφωρη διαδικασία οδηγήθηκε χθες ενώπιον του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Βόλου άνδρας ηλικίας 22 ετών, από τον Αλμυρό. Ο νεαρός, ο οποίος φέρεται να έχει προκαλέσει αλλεπάλληλα επεισόδια ενδοοικογενειακής βίας σε βάρος των γονιών του, κάθισε στο σκαμνί του δικαστηρίου, επειδή παραβίασε τα ασφαλιστικά μέτρα σε βάρος του, πήγε στην οικία του και δεν έφευγε.

Στη δίκη, η οποία τελικά αναβλήθηκε, τραγικές φιγούρες ήταν οι γονείς του, ο πατέρας του, που παρακολουθούσε την εξέλιξη της διαδικασίας, και η μητέρα του, που δεν ήθελε ο γιος της να κρατηθεί.

Η έναρξη του αυτοφώρου έγινε με την υπεράσπιση να ζητεί τριήμερη προθεσμία, προκειμένου ο νεαρός να ετοιμάσει την απολογία του.

Ο συνήγορός του τόνιζε ότι ο 22χρονος δεν πρέπει να κρατηθεί το χρονικό διάστημα μέχρι την αναβολή, καθώς είναι γνωστός ο τόπος διαμονής του σε κατάλυμα που του παραχωρεί η οικογένειά του για να είναι μακριά της.

Στο ακροατήριο κυριαρχούσαν η αμηχανία και συνάμα η αγωνία από την πλευρά της οικογένειας σχετικά με την απόφαση.

Ο εισαγγελέας έδρας έκανε αποδεκτό το αίτημα του συνηγόρου υπεράσπισης και έδωσε αναβολή της δίκης για αύριο Πέμπτη στις 13:00.

Επίσης, το δικαστήριο αποφάσισε να άρει την κράτηση του νέου, ο οποίος συνελήφθη προχθές στις 16:35 μετά από μήνυση του 61χρονου πατέρα του για παραβίαση ασφαλιστικών μέτρων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι γονείς του 22χρονου είναι θύματα ενδοοικογενειακής βίας από τον ίδιο τους τον γιο, ο οποίος φέρεται να έχει εξάρσεις.

Μετά από συνεχόμενα επεισόδια, έκαναν ασφαλιστικά μέτρα, ώστε ο 22χρονος να μην πλησιάζει στο σπίτι και τους αναστατώνει με την εκρηκτική συμπεριφορά του. Η απόφαση ήταν έσχατο μέτρο για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα, καθώς στη Δικαιοσύνη εκκρεμεί η δίκη του νέου για καταγγελλόμενη υπόθεση ενδοοικογενειακής βίας.

Η ενδοοικογενειακή βία σε μέρες πανδημίας αυξάνεται στον Βόλο και τη Μαγνησία, όπως και σε ολόκληρη τη χώρα. Συνήθως αφορά σε ζευγάρια που κατά κύριο λόγο βρίσκονται σε διάσταση. Αφορά όμως και σε βία στο σπίτι που μπορεί να προέρχεται από τα παιδιά ή αντίθετα αυτά να πέφτουν θύματα σωματικής, λεκτικής και ψυχολογικής βίας.

Με κάθε τρόπο που παρουσιάζεται η βία στην ελληνική οικογένεια προκαλεί πολλά προβλήματα. Ομως στη χθεσινή εκδίκαση της υπόθεσης στο Αυτόφωρο, που τελικά αναβλήθηκε, η ατμόσφαιρα ήταν κάτι περισσότερο από ηλεκτρισμένη και έφερε πραγματικά σε δύσκολη θέση κάθε ένα από τα μέλη της οικογένειας.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου