ΤΟΠΙΚΑ

Εισαγγελέας για σπίτια – εστίες ρύπανσης στον Βόλο

εισαγγελέας-για-σπίτια-εστίες-ρύπαν-511849

Θα ληφθούν ανωμοτί καταθέσεις από ιδιοκτήτες σπιτιών, που έχουν εγκαταλείψει τους χώρους τους – Θα καθαριστούν όλες οι παλιές οικίες με πλούσια βλάστηση ή απορρίμματα

Βροχή πέφτουν στο Αστυνομικό Τμήμα Βόλου οι εισαγγελικές παραγγελίες για έρευνες, που αφορούν σε εγκαταλελειμμένα σπίτια και οικόπεδα στο πολεοδομικό συγκρότημα, που «πνίγονται» από βλάστηση ή είναι γεμάτα απορρίμματα, με αποτέλεσμα να συνιστούν εστίες ρύπανσης.

Οι αναφορές της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας, που συνοδεύονται από αυτοψίες για το εύλογο των αναφορών, παίρνουν την πορεία της έρευνας, με στόχο να διαπιστωθεί αν προκύπτουν κίνδυνοι σε ενδεχόμενη περίπτωση πυρκαγιάς και παραβίαση του υγειονομικού κανονισμού.

Από το Ιούνιο και μέχρι σήμερα έχουν γίνει τουλάχιστον 30 αναφορές μετά από διαμαρτυρίες πολιτών που διαμένουν σε διπλανά από τα αναφερόμενα οικόπεδα, τα οποία αποτελούν πονοκέφαλο για ολόκληρες γειτονιές.

Σε σπίτια που έχουν εγκαταλειφθεί αναπτύσσεται πλούσια βλάστηση με αποτέλεσμα να υπάρχουν φόβοι ότι μπορούν να αποτελέσουν βόμβα στο ενδεχόμενο πυρκαγιάς με ανυπολόγιστες συνέπειες για τις ιδιωτικές περιουσίες. Δυστυχώς, σε αυτές τις περιπτώσεις κανένας δεν μπορεί να παρέμβει, αφού χρειάζεται η συναίνεση του ιδιοκτήτη, ο οποίος μπορεί να είναι άγνωστος.

Σε άλλες περιπτώσεις, η αδιαφορία με τη ρίψη απορριμμάτων που συσσωρεύονται, αλλά και οι φωλιές με τρωκτικά και ιδιαίτερα εν μέσω καύσωνα αποτελούν πηγή προέλευσης για δυσάρεστων οσμών που απειλούν τη δημόσια υγεία.

Η Εισαγγελία Βόλου παρενέβη για όλες τις αναφορές. Ζήτησε από το Αστυνομικό Τμήμα Βόλου να διακριβωθεί για κάθε περίπτωση ξεχωριστά ποιος είναι ο ιδιοκτήτης και να κληθεί σε ανωμοτί κατάθεση.

Δεύτερον, ζήτησε καθαρισμό και απολύμανση όλων των χώρων από υπαλλήλους της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βόλου με τη συνδρομή του Αστυνομικού Τμήματος Βόλου.

Στο πλαίσιο της εισαγγελικής παραγγελίας, θα επισυναφθούν, σύμφωνα με τις οδηγίες που δόθηκαν, και σχετικές εκθέσεις για τον καθαρισμό και την απολύμανση των χώρων.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου