ΤΟΠΙΚΑ

Αποτελεσματικά μέτρα στήριξης των τουριστικών λεωφορείων ζητά ο Αλ. Μεϊκόπουλος

αποτελεσματικά-μέτρα-στήριξης-των-το-513117

Να ενισχύσουν τους επαγγελματίες του κλάδου των τουριστικών λεωφορείων για να μπορέσουν να επιβιώσουν οικονομικά και να διασφαλίσουν τη συνέχιση των δραστηριοτήτων τους, ζήτησε με Ερώτησή του από τους αρμόδιους Υπουργούς Τουρισμού και Ανάπτυξης και Επενδύσεων ο Βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος.

Όπως επεσήμανε ο Βουλευτής, οι οργανωμένες εκδρομές γίνονται πλέον με μέγιστη πληρότητα 15-25 άτομα, ενώ η συντριπτική πλειοψηφία των τουριστικών λεωφορείων παραμένει ακινητοποιημένη, με τα πάγια έξοδά τους, όπως ασφάλειες, έξοδα συντήρησης, οφειλές και γραμμάτια, να «τρέχουν».

«Οι εκπρόσωποι του κλάδου στη Μαγνησία, δηλώνουν πως η στήριξη από την πολιτεία αποδείχτηκε παντελώς ανεπαρκής. Τα κριτήρια που έθετε η κυβέρνηση για τη χορήγηση επιστρεπτέων προκαταβολών με βάση τον τζίρο κάθε επιχείρησης και τον αριθμό των υπαλλήλων, οδήγησαν τις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις στο να λάβουν ελάχιστα ποσά», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος ανέφερε ότι «όσες επιχειρήσεις της Μαγνησίας είναι δικαιούχοι των επιστρεπτέων προκαταβολών 6 και 7, αν και έχουν κάνει τις αιτήσεις τους ήδη από το Μάρτιο, σήμερα μέσα Ιουλίου δεν έχουν ακόμη πληρωθεί. Εκτός έμεινε η πλειοψηφία του κλάδου των επιχειρήσεων τουριστικών λεωφορείων και από την ενίσχυση των προγραμμάτων ΕΣΠΑ μέσω περιφερειών, ενώ την αποζημίωση μειωμένης πληρότητας ΙΟΥΛΙΟΥ – ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2020 κατάφεραν να πάρουν μόνο όσοι ιδιοκτήτες είχαν προμηθευτεί το Ηλεκτρονικό Αναγνώσιμο Σήμα (Η.Α.Σ.), παρά το γεγονός ότι τα λεωφορεία είναι νομίμως αδειοδοτημένα από την αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Τουρισμού».

«Με προηγούμενη παρέμβασή μου είχα ζητήσει να απαλλαγούν τα τουριστικά λεωφορεία από την πληρωμή τελών κυκλοφορίας για το 2021, καθώς τα οχήματα βρίσκονταν ουσιαστικά σε σε 12μηνη ακινησία κάτι που δεν ακολούθησε η κυβέρνηση επιβαρύνοντας τους ιδιοκτήτες με το 50%», τόνισε ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.

Ζήτησε από τους αρμόδιους Υπουργούς να λάβουν συγκεκριμένα μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων των τουριστικών λεωφορείων, όπως αποζημίωση μειωμένης πληρότητας τουλάχιστον για άλλους τέσσερις μήνες (Σεπτέμβριο – Δεκέμβριο 2020), συνέχιση των αναστολών εργασίας του προσωπικού στα γραφεία και στις Τ.Ε.Ο.Μ. για όλο το 2021, συνέχιση της απαλλαγής πληρωμής ενοικίων των επιχειρήσεών τους και ουσιαστική στήριξη μέσω Ε.Σ.Π.Α. όλων ανεξαιρέτως των επιχειρήσεων.

Την ερώτηση συνυπέγραψαν και άλλοι 30 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου