ΤΟΠΙΚΑ

Εμπρηστική επίθεση στο εργοστάσιο της ΑΓΕΤ στον Βόλο

εμπρηστική-επίθεση-στο-εργοστάσιο-τη-513285

Εμπρηστική επίθεση έγινε στο εργοστάσιο της ΑΓΕΤ στον Βόλο τα μετά τα μεσάνυχτα της Κυριακής από μέλη ομάδας του αντιεξουσιαστικού χώρου, με αφορμή τον έναν χρόνο από τον θάνατο του Βασίλη Μάγγου.

Η επίθεση έγινε περίπου στις 12.30 μετά τα μεσάνυχτα την Κυριακή, προκαλώντας πυρκαγιά σε πίνακα ηλεκτροδότησης. Η φωτιά έγινε αντιληπτή άμεσα από τους εργαζομένους στην συγκεκριμένη βάρδια και κατασβήστηκε με μέσα πυρόσβεσης που διαθέτει το εργοστάσιο, χωρίς να κληθεί η Πυροσβεστική.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αρχικά είχε εκτιμηθεί ότι η πυρκαγιά προκλήθηκε πιθανά από βραχυκύκλωμα ή υπερθέρμανση, ωστόσο σήμερα τα ξημερώματα αναρτήθηκε σε ηλεκτρονική σελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, προκήρυξη της Ομάδας «Πυρήνας Άμεσης Δράσης Βασίλειος Μάγγος», που αναλαμβάνει την ευθύνη για την τοποθέτηση εμπρηστικού μηχανισμού στους μετασχηματιστές του υποσταθμού ηλεκτροδότησης της ΑΓΕΤ.

Στην προκήρυξη, που συνοδεύεται και από φωτογραφίες από την επίθεση, περιγράφεται ο τρόπος που τα μέλη της ομάδας έκαναν την επίθεση.

Σήμερα το πρωί αστυνομικοί της Ασφάλειας Βόλου μετέβησαν στο εργοστάσιο και διενεργούν έρευνες.

Στην προκήρυξη αναφέρονται τα εξής:

«Ξημερώματα Κυριακής 18/7, επιτεθήκαμε, τοποθετώντας εμπρηστικό μηχανισμό στους μετασχηματιστές του υποσταθμού ηλεκτροδότησης της ΑΓΕΤ, που βρίσκεται μέσα στο χώρο του εργοστασίου. Προχωρήσαμε στην συγκεκριμένη ενέργεια δίνοντας έτσι φόρο τιμής στον σύντροφό μας Βασίλειο Μάγγο, έναν χρόνο ακριβώς μετά το θάνατο του. Δεν ξεχνάμε και δεν πρόκειται να συγχωρήσουμε τους ηθικούς αυτουργούς του ξυλοδαρμού και του βασανισμού του. Το εργοστάσιο της ΑΓΕΤ αποτελεί πληγή για την πόλη του Βόλου συμπυκνώνοντας το μένος των εξουσιαστικών θεσμών απέναντι στο περιβάλλον και την κοινωνία του Βόλου. Αυτοί είναι οι ηθικοί αυτουργοί των περσινών γεγονότων που οδήγησαν στον θάνατο του συντρόφου μας, και αυτό δεν πρόκειται να ξεχαστεί μέχρι να δούμε τις στάχτες και τα ερείπια του εργοστασίου. Σε αυτό το πλαίσιο προσφέραμε αρκετά λίτρα βενζίνης και πολλές φλόγες σε αυτούς που καθημερινά κερνάν καρκίνο μια ολόκληρη πόλη. Το σύστημα απέκρυψε την δράση γιατί νιώθει και είναι ευάλωτο, επιβεβαιώνοντας μας οτι ο φόβος έχει αρχίσει να αλλάξει στρατόπεδο. Είναι υπόθεση όλων να πάρουμε τη ζωή στα χέρια μας με μαχητικού όρους.

Τα δάκρυα για τον Βασίλη θα γίνουν οι εφιάλτες τους.

Και ας μην νικήσουμε ποτέ θα πολεμάμε πάντα!».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου