Στα αζήτητα του Νοσοκομείου Βόλου εύπορη Βολιώτισσα

Τελευταία ενημέρωση: 2021-07-20, 09:42:46
Στα αζήτητα του Νοσοκομείου Βόλου εύπορη Βολιώτισσα

Εύπορη και μόνη «έφυγε» από εγκεφαλικό στο Νοσοκομείο, αλλά δεν την αναζήτησε κανείς - Είχε εξασφαλίσει μέχρι και τα έξοδα της κηδείας της - Οι κληρονόμοι και ο αγώνας δρόμου να νικηθεί η γραφειοκρατία

Ενα ακόμη ανθρώπινο δράμα εν μέσω πανδημίας κλήθηκε να αντιμετωπίσει με την πρέπουσα ευαισθησία και διακριτικότητα η κοινωνική υπηρεσία του Νοσοκομείου Βόλου, μετά τον θάνατο 90χρονης στην Παθολογική Κλινική.

Η 90χρονη διέμενε μόνη της στο κέντρο του Βόλου. Φέρεται να ήταν εύπορη, ωστόσο δεν φάνηκε να τη βοήθησε, ώστε να απολαμβάνει αγάπη και στοργή στα ύστερα της ζωής της.

Ο τελευταίος δικός της άνθρωπος με τον οποίο είχε επαφές ήταν η αδερφή της, η οποία όμως απεβίωσε πρόσφατα σχετικά σε Γηροκομείο.

Από τότε μόνο κάποιοι γείτονες τής άνοιγαν την πόρτα.

Στις 8 Ιουλίου υπέστη εγκεφαλικό επεισόδιο. Διακομίστηκε στο νοσοκομείο με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και εισήχθη εσπευσμένα στην Παθολογική Κλινική.

Γιατροί και νοσηλευτές από την πρώτη στιγμή περιέβαλαν τη συμπαθητική γριούλα με αγάπη.

Δεν ήταν όμως γραπτό να ζήσει. Δύο μέρες μετά τη μεταφορά της άφηνε την τελευταία της πνοή στο νοσοκομείο μόνη. Χωρίς κανέναν δικό της άνθρωπο να της κρατά το χέρι.

Όταν μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Βόλου σε μία από τις τσέπες της είχε φυλαγμένα 1.000 ευρώ.

Μάλιστα φέρεται να ενημέρωσε ότι το συγκεκριμένο ποσό προορίζονταν για τα έξοδα της κηδείας της, προκειμένου να μην επιβαρύνει κανέναν όταν θα έφτανε εκείνη η ώρα.

Μετά τον θάνατό της άρχισε αγώνας δρόμου για τις κοινωνικές υπηρεσίες του νοσοκομείου.

Επρεπε να γίνει έρευνα αν υπάρχουν συγγενείς, έστω και μακρινοί, προκειμένου να ενημερωθούν για την απώλειά της και να αναλάβουν την ταφή της.

Καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν ότι μετά από μεγάλη αναζήτηση εντοπίστηκαν μακρινά ανίψια της 90χρονης στο Πήλιο, τη Γερμανία και την Καλαμπάκα Τρικάλων, οι οποίοι είναι και οι μοναδικοί της κληρονόμοι.

Αφού ενημερώθηκαν για τον θάνατό της, άρχισε η διαδικασία αφενός για να πιστοποιηθούν τα συγκεκριμένα πρόσωπα ότι είναι οι πλησιέστεροι συγγενείς, αφετέρου να υπογράψουν ότι αποδέχονται να αναλάβουν τη διαδικασία της ταφής.

Οι διαδικασίες σε αυτές τις περιπτώσεις είναι χρονοβόρες και δαιδαλώδεις. Ειδικά όμως όταν υπάρχουν στη μέση κληρονομικά ζητήματα τα οποία αφορούν σε περισσότερα του ενός άτομα που ανήκουν στο συγγενικό περιβάλλον του εκλιπόντος, η κατάσταση γίνεται ακόμη πιο πολύπλοκη.

Είναι ο λόγος που στη συγκεκριμένη περίπτωση η σορός της 90χρονης παραμένει ακόμη στο ψυγείο του νοσοκομείου, καθώς οι διαδικασίες δεν έχουν ολοκληρωθεί.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
3
+
1
=