ΤΟΠΙΚΑ

Τεράστιο το πρόβλημα με το αρσενικό στο νερό

τεράστιο-το-πρόβλημα-με-το-αρσενικό-στ-355651

Να συζητηθεί το θέμα στο Περιφερειακό Συμβούλιο ζητά ο περιφερειακός σύμβουλος Φάνης Γενηκομσίου

Από τον περιφερειακό σύμβουλο Φάνη Γενηκομσίου για λογαριασμό της Αριστερής Παρέμβασης στη Θεσσαλία – Ανταρσία για τη Ανατροπή πήραμε την παρακάτω ανακοίνωση :

«Το αστικό κατεστημένο μπορεί να σώζει τις τράπεζες μαζί με την Ε.Ε και το Δ.Ν.Τ θυσιάζει όμως τους πολίτες για το κέρδος.

Σοβαρότατο είναι το πρόβλημα που αντιμετωπίζει η κοινωνία του Βόλου με το Αρσενικό στο νερό που απαιτεί άμεσες λύσεις σε όλα τα επίπεδα.

Περιβαλλοντικοί παράγοντες και γεωλογικά φαινόμενα από τη μια μεριά και καπιταλιστική εκμετάλλευση της υπαίθρου και άναρχη ανάπτυξη με κερασάκι στην τούρτα της ασυδοσίας τον τουρισμό, έχουν δημιουργήσει μια πολύ επικίνδυνη κατάσταση και φυσικά ο καρκίνος και ο θάνατος διαδίδεται μέσω της τροφικής αλυσίδας.

Το πρόβλημα παρουσιάζεται στις περιοχές του Αρμενίου, Κιλελέρ, Στεφανοβίκειο, όπου υπάρχει τελικό πόρισμα γι’ αυτές από το Ινστιτούτο Γεωλογικών Μεταλλευτικών Ερευνών ( που με διαδικασίες εξπρές η κυβέρνηση καταργεί), που παρουσιάστηκε στη συνεδρίαση της επιτροπής περιβάλλοντος της Βουλής.

Στην Αγριά εντοπίστηκε τελευταία στο πόσιμο νερό. Ήδη είχε εντοπιστεί στους Δήμους Αρτέμιδος, Αργαλαστής, Φερρών (Αερινό)

Το πρόβλημα φυσικά δεν εντοπίζεται μόνο στο Βόλο αλλά και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας. Στην Χαλκιδική, σε 15 μικρούς Δήμους της Κεντρικής Μακεδονίας, της Κορινθίας, της Εύβοιας, και στο νομό Κιλκίς.

Επιβάλλεται το πρόβλημα μέσω των υπηρεσιών και της επιτροπής περιβάλλοντος της αιρετής περιφέρειας, να έρθει σαν θέμα, όπως και το πρόβλημα με την χλωρίωση του νερού στο Πήλιο, στο περιφερειακό συμβούλιο και να παρθούν άμεσα μέτρα για την προστασία της Δημόσιας υγείας και του περιβάλλοντος».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου