ΤΟΠΙΚΑ

Με την πετυχημένη συνταγή θα συνεχίσει και στη Β΄ Εθνική ο Ολυμπιακός Βόλου

με-την-πετυχημένη-συνταγή-θα-συνεχίσε-851206

Μια εβδομάδα πέρασε από την επιτυχία του Ολυμπιακού, αφού την περασμένη Κυριακή πανηγύριζε τη νίκη στο μπαράζ και την άνοδό του στη Β΄ Εθνική και ήδη στην ερυθρόλευκη ομάδα άρχισαν να προγραμματίζουν για τη νέα, πιο δύσκολη χρονιά, ενώ σίγουρα υπήρξε χαμένος χρόνος που οφείλεται στην καθυστέρηση της λήξης της προηγούμενης αγωνιστικής περιόδου .
Από την προηγούμενη αγωνιστική περίοδο που ήταν πετυχημένη ο Ολυμπιακός θέλει να κρατήσει όλα τα θετικά και με την ίδια συνταγή να συνεχίσει και στο νέο πρωτάθλημα της Β΄ Εθνικής
Αμέσως μετά την επιτυχία της ανόδου έγινε και η ανανέωση της συνεργασίας με τον προπονητή Κώστα Σταματίου, που δημιουργώντας το δικό του ρεκόρ (ήταν αήττητος στον πάγκο) ήδη άρχισε να καταστρώνει τα πλάνα της νέας περιόδου και της προετοιμασίας που ξεκινά στις 16 Ιουλίου με την πρώτη συγκέντρωση, ενώ στις 22 του μήνα η ομάδα θα μεταβεί στα Τρία Πέντε Πηγάδια Νάουσας.
Η επόμενη κίνηση της διοίκησης του Ολυμπιακού είναι η ανανέωση των συμβολαίων και στη συνέχεια η περαιτέρω ενίσχυση της ομάδας, ενώ θα υπάρξουν και παίκτες που θα αποχωρήσουν και άλλοι ίσως στελεχώσουν την ομάδα Νέων που θα δημιουργηθεί και πάλι.
Η Διοίκηση της ΠΑΕ άρχισε να συζητά με ποδοσφαιριστές των οποίων τα συμβόλαια λήγουν και πληροφορίες αναφέρουν ότι με τους περισσότερους υπάρχει και συμφωνία για συνέχεια, καθώς το σκεπτικό είναι να ανανεωθούν και στόχος είναι να συνεχίσει ο βασικός κορμός της ομάδας της ανόδου.
Πιο δύσκολη περίπτωση πάντως φαντάζει αυτή του Αλέξη Βεργώνη, ο οποίος έχει προτάσεις από ομάδες της Σούπερ Λίγκα. Ο 21χρονος μέσος ενδιαφέρει τη Λάρισα και τον ΠΑΟΚ, αλλά το σίγουρο είναι ότι ενδιαφέρει και τον Ολυμπιακό που τον θέλει, με τον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ κ. Θεόφιλο Βασιλειάδη να του προτείνει μεγαλύτερο σε αποδοχές συμβόλαιο.
Ο πρώτος σκόρερ της ομάδας Σωκράτης Μπουντούρης, ο νεαρός τερματοφύλακας Παναγιώτης Γλύκος, ο Βραζιλιάνος Βάντερ Μασάντο, ο Θοδωρής Πακάλτσης, ο ‘Ακης Πέτρου και ο Βασίλης Φλώρος, που βοήθησαν τα μέγιστα για την άνοδο της ομάδας, συζητούν θετικά για την συνέχεια.
Οσον αφορά στην ενίσχυση της ομάδας συζητιούνται δοκιμασμένες λύσεις, ενώ το γενικότερο πλάνο είναι οι παίκτες που θα αποκτηθούν να είναι και από την περιοχή.
Ετσι δεν αποκλείεται η επιστροφή του Γιώργου Τριχιά μετά από 6 μήνες όπου πήγε στον Θρασύβουλο και επίσης συζητιέται να επιστρέψει στο Βόλο και ο 29χρονος Αποστόλης Κουτσοκώστας που τελευταία ήταν στο Θρασύβουλο και πιο πριν στην Α΄ Εθνική, σε Χαλκηδόνα και Ακράτητο.
Στον Ολυμπιακό ενδιαφέρον υπάρχει και για τον 23χρονο επιθετικό Μάκη Χαϊκάλη, που φέτος σε ένα γύρο με τη Λαμία σε 14 ματς είχε 5 γκολ. Ο Γεράσιμος Χαϊκάλης το 2004 πήγε από τη Δάφνη Λιβανάτων στη Λαμία, το 2005 αποκτήθηκε από τη Σκόντα Ξάνθη, αλλά δόθηκε δανεικός στην Θράκη (29 συμμετοχές 10 γκολ), ενώ φέτος στο πρώτο μισό του πρωταθλήματος ήταν στα Γιάννινα. Ο παίκτης ανήκει στην Ξάνθη, απ’ όπου ο Ολυμπιακός θέλει να τον αποκτήσει, όπως κι έναν ακόμη παίκτη ως δανεικό.
Οσον αφορά άλλες θέσεις και άλλους παίκτες το σίγουρο είναι ότι ήδη εξετάζονται κάποιες προτάσεις για ξένους ποδοσφαιριστές, αλλά υπάρχει διστακτικότητα. Πάντως δεν αποκλείεται να υπάρξει εκ νέου ενδιαφέρον για τον 30χρονο Ουρουγουανό Γκαρασίνο που έπαιζε στον Αχαρναϊκό και σε δυο περιόδους (41 συμμετοχές) πέτυχε 22 γκολ.
Επίσης σίγουρα θα αποκτηθεί και τερματοφύλακας, με τον Ολυμπιακό να δείχνει ενδιαφέρον για τον 30χρονο Μανώλη Θωμόπουλο που έπαιζε στον Εθνικό και παλαιότερα στον Ατρόμητο, αν και λέγεται ότι ο εν λόγω γκολκίπερ έχει συμφωνήσει με το Χαϊδάρι, ενώ στα υπ’ όψιν υπάρχει και ο νεαρός Βολιώτης διεθνής Κώστας Παλιούρας, που έκανε καλή χρονιά και κατέκτησε πρωτάθλημα με τους Νέους του ΠΑΟΚ, αλλά και ο πιο νεαρός και άπειρος Βενιέρης από τη Δάφνη.
Επίσης ο Κώστας Σταματίου έχει “τσεκάρει” και κάποιους νεαρούς παίκτες από την περιοχή μας που αν αποκτηθούν θα ενταχθούν πιθανότατα στην ομάδα Νέων και θα είναι υπό παρακολούθηση.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου