ΤΟΠΙΚΑ

Δύο ληστείες καταμεσήμερο σε Βόλο και Άνω Λεχώνια!

δύο-ληστείες-καταμεσήμερο-σε-βόλο-και-356118

Στόχος το υποκατάστημα της ΔΕΥΑΜΒ στην οδό Βενιζέλου με Μαιάνδρου

Στο υποκατάστημα της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης στη Ν. Ιωνία, στην οδό Ελευθερίου Βενιζέλου με Μαιάνδρου, εισέβαλε σήμερα στη 1.30 το μεσημέρι, μία ώρα περίπου πριν το κλείσιμο του ταμείου, ένοπλος κουκουλοφόρος ληστής. Ο δράστης πέρασε πίσω από το γκισέ, απείλησε με όπλο την υπάλληλο, άρπαξε από το συρτάρι ποσό 1.000 ευρώ και εξαφανίστηκε τρέχοντας. Μία ώρα περίπου νωρίτερα από το υποκατάστημα της ΔΕΥΜΑΒ τις εισπράξεις της ημέρας, από την πληρωμή λογαριασμών, είχε συγκεντρώσει ειδικό όχημα εταιρείας.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Βάσω Σαμακοβλή

Στο μεταξύ, στις 12 το μεσημέρι άλλη μία ληστεία κινητοποιούσε αστυνομικές δυνάμεις. Το φόβο μέσα στην κατοικία του, στα Άνω Λεχώνια, έζησε ζευγάρι ηλικιωμένων, που απειλήθηκε από τρεις ληστές για να δώσει τη σύνταξη ύψους 1.000 ευρώ, ποσό που μόλις είχαν κάνει ανάληψη από την τράπεζα.

Για τις δύο ληστείες, που σημειώθηκαν σε χρονικό διάστημα μιάμιση ώρας, ανθρωποκυνηγητό έχουν εξαπολύσει οι αστυνομικοί για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών, που έως το βράδυ παρέμεναν άγνωστοι.

Ισχυρό σοκ υπέστη η υπάλληλος του υποκαταστήματος της ΔΕΥΑΜΒ στη Ν. Ιωνία, όταν λίγο πριν το κλείσιμο και με την προσέλευση του κόσμου να έχει πλέον σταματήσει, αντίκρισε μπροστά της τον επικίνδυνο εισβολέα.

Ο νεαρής ηλικίας άντρας, έλληνας σύμφωνα με τις πρώτες περιγραφές, κινούνταν στο πεζοδρόμιο της οδού Βενιζέλου και εισέβαλε αιφνιδιαστικά στο υποκατάστημα, κρατώντας κουκούλα στο ένα χέρι και όπλο στο άλλο.

Την κουκούλα, προκειμένου να μη δώσει στόχο, τη φόρεσε ενώ είχε περάσει μέσα στο υποκατάστημα. Με απειλητικές διαθέσεις κινήθηκε εναντίον της υπαλλήλου, την ώρα που ο συνάδελφός της είχε μεταβεί εκείνη την ώρα στην τουαλέτα.

Ο ληστής πέρασε πίσω από το γκισέ, είδε το συρτάρι με τα χρήματα και κρατώντας ακινητοποιημένη τη γυναίκα με την απειλή του όπλου, άρπαξε τα χαρτονομίσματα και άρχισε να τρέχει.

Ο δεύτερος υπάλληλος εξερχόμενος εκείνη τη στιγμή από το μπάνιο, είδε πανικόβλητη τη συνάδελφό του να μιλάει για ληστεία, βγήκε στο δρόμο και κυνήγησε τον ληστή, ο οποίος έτρεχε να εξαφανιστεί με τα πόδια, τρέχοντας στη Μαιάνδρου.

Η προσπάθειά του δεν είχε αποτέλεσμα και επιστρέφοντας αμέσως στο υποκατάστημα ειδοποίησαν την Αστυνομία. Αξιωματικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας και της σήμανσης μετέβησαν στο σημείο της ληστείας για τις πρώτες καταθέσεις και τη λήψη δακτυλικών αποτυπωμάτων που μπορούν να οδηγήσουν στην ταυτότητα του δράστη, ενώ αστυνομικοί της ΔΙΑΣ χτένισαν τη γύρω περιοχή αναζητώντας τον.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, ο ληστής φέρεται να παρακολουθούσε την κίνηση μέσα στο υποκατάστημα της ΔΕΥΑΜΒ και να επέλεξε ως κατάλληλη ώρα για την έφοδό του τη στιγμή που ο δεύτερος υπάλληλος απουσίασε προσωρινά από τη θέση του.

Ίσως να είχε δει και το ειδικό όχημα που συγκεντρώνει καθημερινά τις εισπράξεις της ημέρας, ωστόσο, δεν πτοήθηκε από την απομάκρυνση του μεγάλου χρηματικού ποσού και βλέποντας ότι η κίνηση συναλλασσόμενων για πληρωμές λογαριασμών συνεχίζονταν προχώρησε στη ληστεία με λεία 1.000 ευρώ.

Στο υποκατάστημα μετέβη άμεσα, μόλις ενημερώθηκε για το συμβάν, η διευθύντρια της ΔΕΥΑΜΒ Αναστασία Κολιού και βρέθηκε δίπλα στους υπαλλήλους, οι οποίοι σοκαρισμένοι της περιέγραψαν τι είχε συμβεί.

Η ληστεία έγινε μία εβδομάδα πριν το υποκατάστημα μετακομίσει σε χώρο του πρώην Δημαρχείου Ν. Ιωνία. Η διαδικασία της μεταφοράς επρόκειτο ήδη να έχει ολοκληρωθεί, όμως, εξαιτίας φόρτου εργασίας του προγραμματιστεί της ΔΕΥΑΜΒ μετατέθηκε για την ερχόμενη εβδομάδα, όπως δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Επιχείρησης Λεων. Μαυρογιάννης.

Καρτέρι για τη σύνταξη ηλικιωμένων στα Λεχώνια

Στα Άνω Λεχώνια, μία άλλη ληστεία τριών δραστών που έκρυψαν με μαντήλια τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, αναστάτωνε την περιοχή. Θύματα της επικίνδυνης και αδίστακτης παρέας έγιναν ένας 85χρονος και η 82χρονη σύζυγός του, μέσα στο σπίτι τους.

Το ζευγάρι των ηλικιωμένων μόλις που είχε επιστρέψει από τράπεζα, από όπου έκαναν ανάληψη των ποσών της σύνταξής τους, συνολικά 1.000 ευρώ. Οι ληστές φαίνεται ότι είχαν μετατραπεί σε «σκιά» των ηλικιωμένων και παρακολουθούσαν τις κινήσεις τους, βλέποντας ότι εισέπραξαν το ποσό.

Όταν οι ηλικιωμένοι έφτασαν στο σπίτι τους, πίσω τους εισέβαλαν οι τρεις ληστές ζητώντας τα χρήματα. Ο 85χρονος τους, φοβούμενος για τη ζωή του και της συζύγου του, τους υπέδειξε που τα είχε τοποθετήσει και εκείνοι τα άρπαξαν και τράπηκαν σε φυγή.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου