ΤΟΠΙΚΑ

Δράσεις σπηλαιολογίας στις Σταγιάτες

δράσεις-σπηλαιολογίας-στις-σταγιάτε-356976

Σπηλαιολογικές δράσεις προγραμματίζονται στην πλατεία των Σταγιατών. Η Εταιρεία Σπηλαιολογικών Ερευνών Θεσσαλίας Ε.Σ.Ε.Θ. «Χείρων» αύριο Σάββατο 3 Μαρτίου οργανώνει μαζί με την Ανεξάρτητη Πηλιορείτικη Ομάδα Δράσης «Απόδραση» συνάντηση γνωριμίας με τη σπηλαιολογία στην πλατεία των Σταγιατών.

Το πρόγραμμα της συνάντησης θα περιλαμβάνει τεχνικές ανάβασης και κατάβασης μονού σκοινιού, παρακολούθηση αποσπασμάτων ταινιών μικρού μήκους με ανάλογο θέμα, ομιλίες με θέμα τις επιστήμες Βιολογία, Γεωλογία, Αρχαιολογία, και τη σύνδεσή τους με τη σπηλαιολογία καθώς και παρουσίαση των σπηλαίων της Μαγνησίας. Η συνάντηση ξεκινά στις 2.30 μ.μ. και ολοκληρώνεται στις 8.00 το βράδυ.

Τονίζεται πως η Ε.Σ.Ε.Θ. κάθε χρόνο τον Μάρτιο διοργανώνει σεμινάρια σπηλαιολογίας στον Βόλο τα οποία αποτελούνται από δύο κύκλους, θεωρητικό και πρακτικό, και φέτος το σεμινάριο εκπαίδευσης για νέους σπηλαιολόγους ξεκινά την Δευτέρα 5 Μαρτίου. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στα τηλέφωνα 6985867118, 6948947518 και 24210-47296.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου