ΤΟΠΙΚΑ

Χρειάζεται βοήθεια ο Μαξ, λέει η Φιλοζωική Ομάδα Βόλου

χρειάζεται-βοήθεια-ο-μαξ-λέει-η-φιλοζω-534731

Εκκληση απευθύνουν φιλόζωοι για τη θεραπεία του ζώου

Εκκληση για βοήθεια απευθύνει η Φιλοζωική Ομάδα Βόλου για τον Μαξ, ημίαιμο ελληνικό ποιμενικό, που φροντίζουν οι φιλόζωοι, καθώς η υγεία του παρουσίασε επιδείνωση και τα φάρμακα για τις ενεργές λεϊσμανίες που έχει είναι πολύ ακριβά.

Ο Μαξ είχε περισυλλεχθεί από το παλαιό κοιμητήριο στη Νέα Ιωνία πριν δυόμιση χρόνια. Ηταν λιπόσαρκος και αφυδατωμένος όταν εντοπίστηκε από φιλόζωους και δεν μπορούσε να περπατήσει, ενώ κτηνίατρος είχε διαγνώσει ότι αντιμετώπιζε λεϊσμανίαση.

Οι φιλόζωοι ανέλαβαν τη φροντίδα του. Παράλληλα τον μετέφεραν σε κτηνίατρο, ο οποίος είχε διαγνώσει την ασθένεια και ο σκύλος παρακολούθησε θεραπευτική αγωγή.

Το χαριτωμένο τετράποδο τα πήγαινε πολύ καλά για αρκετό καιρό, όμως πριν από λίγο διάστημα η υγεία του επιδεινώθηκε.

Το μέλος της Φιλοζωικής Ομάδας Βόλου, Μάγδα Σουσουρή, λέει ότι χρειάζεται οροθεραπεία ανά δύο μέρες για συνολικά δεκατέσσερις φορές. «Εχει πολύ χαμηλό αιματοκρίτη και αιμοπετάλια. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι δεν θα επηρεαστούν οι νεφροί του και θα μπορέσει να τα καταφέρει. Είναι μικρός σε ηλικία, πέντε ετών, αλλά έχει ταλαιπωρηθεί πολύ», σημειώνει.

Ο Μαξ είναι ένα πολύ καλό πλάσμα, κοινωνικό, χαδιάρικο, φιλικό με τους ανθρώπους. Γρήγορα κέρδισε την αγάπη των φιλόζωων που όλο αυτό το διάστημα τον φροντίζουν.

Οποιος θέλει να στηρίξει οικονομικά τη θεραπεία του μπορεί να απευθυνθεί στο κτηνιατρείο του κ. Φιλήμονος Διαμαντή (Ρήγα Φεραίου με Κουταρέλια). Για την κάλυψη των εξόδων άνοιξε λογαριασμός.

Κ.Μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου