ΤΟΠΙΚΑ

Ο διάλογος δεν έβλαψε ποτέ κανέναν…

ο-διάλογος-δεν-έβλαψε-ποτέ-κανέναν-851206

Ενώ η συζήτηση για τη θεσμική ενοποίηση των δήμων Βόλου και Νέας Ιωνίας έχει ξεκινήσει από την πρώτη στιγμή της ανάληψης των καθηκόντων των νέων δημάρχων (κ.κ. Βούλγαρη Μαβίδη) με τρόπο σχετικά ομαλό και χωρίς ιδιαίτερους κραδασμούς, το θέμα της συγχώνευσης Ολυμπιακού Βόλου και Νίκης Βόλου εξακολουθεί να αποτελεί ακόμα και σήμερα ένα ζήτημα “ταμπού”.
Εξαιρετικά κρίσιμη για το ζήτημα της συνένωσης των ποδοσφαιρικών δυνάμεων της περιοχής η αποψινή ευρεία σύσκεψη που έχει συγκαλέσει ο πρόεδρος της ΕΠΣΘ Τάσος Μπατζιάκας στις 9 το βράδυ στο Ξενία Βόλου, όπου έχουν κληθεί να συμμετέχουν οι εκπρόσωποι των μεγάλων ομάδων της περιοχής, οι βουλευτές, το σύνολο των τοπικών φορέων, εκπρόσωποι ΜΜΕ και παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές της Νίκης και του Ολυμπιακού.
Οι πρώτες αντιδράσεις καταγράφηκαν ήδη από τη στιγμή της ανακοίνωσης της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας. Παρά το γεγονός ότι σύμφωνα με ανεπίσημες δημοσκοπήσεις η πλειονότητα των μη οργανωμένων φιλάθλων τάσσεται υπέρ της συγχώνευσης των δύο ιστορικών ομάδων υπάρχουν ισχυροί πυρήνες αντίδρασης.
Καταρχήν οι οργανωμένοι φίλαθλοι του Ολυμπιακού Βόλου και της Νίκης Βόλου απορρίπτουν ασυζητητί ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Επίσης με χθεσινές του δηλώσεις ο πρόεδρος του Εθνικού Ολυμπιακού Βόλου κ. Τάκης Σταυρίδης δήλωσε ξεκάθαρα ότι συζητάει και μάλιστα μόνο υπό αυστηρές προϋποθέσεις με την ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου και κανέναν άλλο.
Από την άλλη πλευρά όμως υπάρχουν φορείς αλλά και ισχυροί παράγοντες οι οποίοι τάσσονται υπέρ της συνένωσης. Πρώτα από όλα ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου Θεόφιλος Βασιλειάδης, ο οποίος αμέσως μετά την άνοδο της ομάδας στη Β’ Εθνική έκανε ανοιχτή πρόσκληση τόσο προς τη Νίκη Βόλου όσο και προς τον Εθνικό Ολυμπιακό για την έναρξη συνομιλιών με στόχο τη συνένωση. Η διοίκηση Χρόνη της Νίκης Βόλου ούτε απέρριψε ούτε υιοθέτησε προς το παρόν τη συγκεκριμένη πρόταση, όμως οι οργανωμένοι φίλαθλοι της ομάδας μιλούν ανοιχτά για “ξεπούλημα” απορρίπτοντας εν τη γενέσει της την προσπάθεια, ενώ τα πράγματα από πλευράς Νίκης Βόλου περιπλέκει ακόμη περισσότερο η σημερινή αναγγελία αποχώρησης από τα διοικητικά πράγματα του Συλλόγου του μέχρι σήμερα ισχυρού άνδρα Πέτρου Καιμακάμη.
Ωστόσο θερμοί θιασώτες της συγχώνευσης είναι εκτός από την ΕΠΣΘ που συγκαλεί την αποψινή σύσκεψη , ο δήμαρχος Βόλου Αλέκος Βούλγαρης και η πλειοψηφία των πολιτικών της Μαγνησίας, όπως και αρκετοί ισχυροί επιχειρηματίες της περιοχής, που αφήνουν να εννοηθεί εμμέσως πλην σαφώς ότι θα μπορούσαν να στηρίξουν οικονομικά μία ενιαία και ισχυρή ποδοσφαιρική ομάδα.
Ο διάλογος που επισήμως ξεκινάει απόψε έχει να αντιμετωπίσει πολλές δυσκολίες και ισχυρές αντιρρήσεις. Από την άλλη πλευρά όμως βασίζεται και στην άποψη την οποία υποστηρίζουν πολλοί ότι ο Βόλος για να καταγραφεί στη δύσκολη εποχή του επαγγελματικού ποδοσφαίρου στον αθλητικό χάρτη της χώρας πρέπει να συνενώσει τις δυνάμεις του.
Οι μεν αρνητές της συγχώνευσης επιχειρηματολογούν με βάση την ιστορία των ομάδων τους και το συναίσθημα, οι δε θιασώτες της συγχώνευσης επικαλούνται το “ισχύς εν τη ενώσει” και υπερτονίζουν ότι οι εποχές έχουν αλλάξει και εάν δεν αλλάξουν και οι τοπικές ομάδες, σύντομα θα οδηγηθούν στο μαρασμό και την εξαφάνιση. Τέλος η αποψινή κρίσιμη σύσκεψη στο ξενοδοχείο Ξενία είναι η πρώτη επίσημη και σοβαρή προσπάθεια να συζητηθεί δημόσια ένα θέμα “ταμπού” για το φίλαθλο και όχι μόνο κόσμο της Μαγνησίας.
Σε όλα τα προηγούμενα αξίζει να προστεθεί και ο σχεδιασμός των τοπικών φορέων να μετατραπεί το Πολεοδομικό συγκρότημα ως προορισμός αθλητικού τουρισμού με βάση την αξιοποίηση του Πανθεσσαλικού Σταδίου.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου