ΤΟΠΙΚΑ

Ρευματοκλοπή και στη Ν. Αγχίαλο

ρευματοκλοπή-και-στη-ν-αγχίαλο-357856

Καταστήματα έπαιρναν ρεύμα από το δημοτικό φωτισμό

Υπόθεση ρευματοκλοπής αποκαλύφθηκε πέρυσι το καλοκαίρι στη Ν. Αγχίαλο και αμέσως αντιμετωπίστηκε από τη Δημοτική Αρχή, ενώ διευκρινίζεται ότι δεν έχουν βάση οι καταγγελίες καταστηματαρχών ότι τα δύο δημοτικά καταστήματα χρησιμοποιούν ρεύμα του Δήμου δωρεάν.

Αυτό επεσήμανε μεταξύ άλλων ο Αντιδήμαρχος Βόλου και Ν. Αγχιάλου Παντελής Πελεκάνος που μίλησε χθες στην ΕΡΑ Βόλου με αφορμή χθεσινό σχόλιο του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ ότι υπάρχουν καταγγελίες για τα δημοτικά καταστήματα στη Νέα Αγχίαλο σύμφωνα με τις οποίες τα δύο καταστήματα δεν έχουν άδεια και ότι ρευματοδοτούνται από το δημοτικό φωτισμό.

Ο κ. Πελεκάνος μιλώντας στην ΕΡΑ Βόλου εξήγησε ότι οι καταστηματάρχες πληρώνουν κανονικά το δημοτικό φωτισμό καθώς υπάρχει ρολόι που μετρά την κατανάλωση που κάνουν. Παρ’ όλα αυτά τόνισε ότι θα διερευνήσει με το τμήμα ηλεκτροφωτισμού τη διαδικασία αλλαγής της χρέωσης, κάτι που βέβαια θα επιβαρύνει τους δύο καταστηματάρχες που νοικιάζουν τα δημοτικά καταστήματα.

Σημειώνεται πως σύμφωνα με όσα κατήγγειλαν καταστηματάρχες της περιοχής στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ τα εν λόγω καταστήματα χρεώνονται με τιμολόγιο Γ21 που είναι μικρότερο σε σύγκριση με το αντίστοιχο που χρεώνει η ΔΕΗ τα καταστήματα. Σε ό,τι αφορά τη ρευματοκλοπή δημοτικού φωτισμού που αποκαλύφθηκε στις αρχές του καλοκαιριού του 2011, ο κ. Πελεκάνος ανέφερε ότι αυτό διαπιστώθηκε όταν άρχισε να πέφτει το δίκτυο του δημοτικού φωτισμού σε πολλές περιπτώσεις κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Σε έρευνα που έκανε ηλεκτρολόγος του Δήμου αποκαλύφθηκε ότι πέντε καταστήματα είχαν συνδεθεί παράνομα με το δίκτυο του δημοτικού φωτισμού με αποτέλεσμα αυτό να μην αντέχει. «Σε μία περίπτωση πληροφορήθηκα από τον ίδιο τον καταστηματάρχη ότι διατηρούσε τη σύνδεση για πάνω από τέσσερα χρόνια». Ο κ. Πελεκάνος αμέσως έστειλε επιστολή τους πέντε παρανομούντες να διακόψουν τις συνδέσεις μέσα σε πέντε μέρες και αυτοί αμέσως συμμορφώθηκαν. «Εμείς από τότε που αναλάβαμε κι αντιληφθήκαμε τι συνέβαινε αμέσως προβήκαμε στις απαραίτητες ενέργειες» είπε ο τοπικός Αντιδήμαρχος Νέας Αγχιάλου.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου