ΤΟΠΙΚΑ

Φόβος από αγέλη αδέσποτων στον δρόμο Κουκουράβας –Μακρινίτσας

φόβος-από-αγέλη-αδέσποτων-στον-δρόμο-κ-543288

Επίθεση σε οδηγούς δικύκλων και τουρίστες, που κατέβαιναν από τη Μακρινίτσα στον Βόλο

Αγιο είχαν δύο δικυκλιστές και επισκέπτες του τριημέρου, που επέβαιναν σε ΙΧ αυτοκίνητο, όταν την περασμένη Δευτέρα το απόγευμα δέχτηκαν διαδοχικές επιθέσεις από αγέλη αδεσπότων στον δρόμο Κουκουράβας – Μακρινίτσας.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες η παρέα των δύο δικυκλιστών από τον Βόλο, έχοντας απολαύσει τον καφέ της στην πλατεία της Μακρινίτσας αποφάσισαν να συντομεύσουν την επιστροφή τους στην πόλη και έτσι επέλεξαν τη διαδρομή μέσω Κουκουράβας. «Λογάριαζαν όμως χωρίς τον ξενοδόχο».

Ενώ οδηγούσαν αμέριμνοι και απολάμβαναν το φυσικό τοπίο, μία αγέλη έξι μεγαλόσωμων αδέσποτων σκύλων ξεχύθηκε στο οδόστρωμα με άγριες διαθέσεις.

Μάταια οι δύο οδηγοί προσπαθούσαν να αποφύγουν τα αγριεμένα τετράποδα, έχοντας παράλληλα την προσοχή τους στραμμένη στον δρόμο, αφού ανά πάσα στιγμή μπορούσε να συμβεί ατύχημα. Ευτυχώς εκείνη την ώρα από το αντίθετο ρεύμα δεν κινούνταν κανένα όχημα.

Μετά από αρκετά μέτρα και αφού οι δύο δικυκλιστές ανέπτυξαν μεγάλη ταχύτητα μπόρεσαν να ξεφύγουν από τη μανία των αδέσποτων.

Το δεύτερο συμβάν, την ίδια ακριβώς μέρα, μετέφερε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ περιπατητής που συνηθίζει κάθε απόγευμα να περπατάει στην περιοχή.

Το Ι.Χ. αυτοκίνητο με αθηναϊκές πινακίδες κατέβαινε τον ίδιο δρόμο, Κουκουράβα- Μακρινίτσα. Ο ήλιος μόλις είχε δύσει και σιγά- σιγά έπεφτε το σούρουπο.

Σε μία στροφή του δρόμου παραμόνευαν τα αδέσποτα. Ευτυχώς το αυτοκίνητο δεν είχε αναπτύξει μεγάλη ταχύτητα. Η σύγκρουση θα μπορούσε να είναι σφοδρή. Ο οδηγός του ΙΧ σταμάτησε προς στιγμή, μόλις όμως είδε τα τετράποδα να πλησιάζουν το παράθυρο του συνοδηγού αγριεμένα, πάτησε γκάζι και απομακρύνθηκε έντρομος.

Όπως έλεγε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ οδηγός που διέρχεται καθημερινά τον συγκεκριμένο δρόμο, το ζήτημα με τις αγέλες αδέσποτων ζώων στην περιοχή έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις και δεν μπορεί να αντιμετωπισθεί μόνα από τους φιλόζωους.

Υπάρχει αφενός η ατομική ευθύνη όλων και ιδιαίτερα των ανθρώπων που έχουν στην ιδιοκτησία τους σκύλους και αφετέρου των αρμοδίων δημοτικών υπηρεσιών, καθώς εκ του νόμου έχει την ευθύνη της προστασίας, περίθαλψης και στείρωσης των αδέσποτων σκύλων.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου