ΤΟΠΙΚΑ

Εξόρμηση Βολιωτών στις κοντινές ακτές

εξόρμηση-βολιωτών-στις-κοντινές-ακτέ-543371

Αυξημένη κίνηση σε αστικές γραμμές, παραθαλάσσια μπαράκια και σε βενζινάδικα μετά το τριήμερο

Αποδράσεις δροσιάς στις γύρω ακτές αναζητούν Βολιώτες, με τον υδράργυρο σε ανοδική πορεία και τον πρώτο καύσωνα του καλοκαιριού, στρέφοντας τα βλέμματα στους κοντινούς, παραθαλάσσιους προορισμούς. Αυξημένη κίνηση παρατηρείται, στο μεταξύ, στις αστικές συγκοινωνίες, με το ποσοστό να αγγίζει το 55% της προ κορονοϊού εποχής, ενώ παράλληλα ενισχύεται η κίνηση στα παραθαλάσσια καταστήματα εστίασης και τα πρατήρια υγρών καυσίμων της περιοχής.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Αισθητή η αύξηση στην κίνηση των αστικών γραμμών, ιδιαίτερα στις γραμμές που εξυπηρετούν τη μετάβαση των λουόμενων στις κοντινές ακτές, από τις Αλυκές μέχρι και τα Πλατανίδια, με την ίδια εικόνα να παρατηρείται ήδη από το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος και αναμένεται να διατηρηθεί και το επόμενο διάστημα, λόγω των υψηλών θερμοκρασιών που επικρατούν.

Οπως ανέφερε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο πρόεδρος του Αστικού ΚΤΕΛ Βόλου, Νίκος Ευαγγελινός, «έχουμε πυκνώσει αρκετά τα δρομολόγιά μας, για παράδειγμα, το νούμερο 1 ανά 12 λεπτά, το νούμερο 3 ανά 15, το νούμερο 5 ανά μισή ώρα, το νούμερο 15 και το νούμερο 2 ανά 20 λεπτά, πρωί – απόγευμα. Θεωρούμε ότι έχουμε μια πάρα πολύ καλή συγκοινωνία για την εποχή, έχουμε έρθει σε προ κορονοϊού επίπεδα δρομολόγησης για να εξυπηρετήσουμε το επιβατικό κοινό και διαπιστώνουμε ότι το επιβατικό κοινό εμπιστεύεται και χρησιμοποιεί τα λεωφορεία».

Αυξημένη κίνηση παρατηρείται, στο μεταξύ, από το πρωί μέχρι τις 6 το απόγευμα, με τον πρόεδρο να δηλώνει αισιόδοξος ότι θα εξελιχθεί θετικά η κίνηση, υπό την προϋπόθεση ότι θα συνεχιστούν οι εμβολιασμοί, που θα ενισχύσουν το τείχος ανοσίας του πληθυσμού.

Δροσιά κοντά στην πλαζ

Αυξητική η κίνηση, λόγω υψηλών θερμοκρασιών, στα παραθαλάσσια καταστήματα εστίασης, με τον πρόεδρο του τοπικού συλλόγου, Στέφανο Στεφάνου, να υπογραμμίζει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ότι «μετά από ένα καλό τριήμερο, που προηγήθηκε λόγω του Αγίου Πνεύματος, ευελπιστούμε ότι θα συνεχιστεί η αυξημένη κίνηση λόγω της ζέστης. Μέχρι το απόγευμα έχουν την τιμητική τους τα παραθαλάσσια μπαράκια και τις υπόλοιπες ώρες, βραδινές κυρίως, τα καταστήματα εστίασης στην πόλη».

Παράλληλα, ο πρόεδρος υπογράμμισε ότι καλό θα ήταν να διευρυνθεί το βραδινό ωράριο, για να εξυπηρετηθεί το κοινό και να βοηθηθεί, ταυτόχρονα, ο τζίρος των καταστημάτων, που υπέστησαν βαρύ πλήγμα λόγω της πανδημίας.

Τόνωση κίνησης στα βενζινάδικα

Τονωτική ένεση και για τα πρατήρια υγρών καυσίμων οι αυξημένες θερμοκρασίες, με την πρόεδρο του τοπικού συλλόγου, Βάσω Κοντοχρήστου να υπογραμμίζει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ότι «το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος είχαμε αύξηση των πωλήσεων. Είδαμε τουρισμό, έλληνες και ξένους επισκέπτες και αυξημένη κινητικότητα στο Πήλιο. Τις μέρες του καύσωνα αρκετοί τροφοδοτούν τα οχήματά τους με καύσιμα, προκειμένου να πραγματοποιούν εξορμήσεις σε κοντινές ακτές και στα εξοχικά τους».

Τις επόμενες μέρες αναμένεται να αυξηθεί ακόμη περισσότερο η κίνηση, με την πρόεδρο των βενζινοπωλών να εκφράζει την ελπίδα ότι «η φετινή τουριστική περίοδος θα είναι καλύτερη σε σύγκριση με την περσινή. Πιστεύουμε ότι θα είναι καλύτερη η κατάσταση, λόγω και του ευρύτερου εμβολιασμού. Θεωρώ ότι θα είναι καλύτερο καλοκαίρι σε σχέση με πέρυσι, εφόσον ο κόσμος έχει εμβολιαστεί».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου