ΤΟΠΙΚΑ

Μάχη 36χρονου με κορονοϊό στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Βόλου

μάχη-36χρονου-με-κορονοϊό-στη-μεθ-του-νο-543429

Ο ιός παραμένει επιθετικός στις νεαρές ηλικίες, παρά την ύφεση της πανδημίας

Ο κορονοϊός μπορεί να βρίσκεται σε αποδρομή και το τρίτο κύμα της πανδημίας σε πλήρη ύφεση, όμως, όπου ο covid βρει έδαφος… επιμένει να «χτυπάει».

Αυτό επιβεβαιώνει η περίπτωση ενός νεαρού Βολιώτη, 36 χρόνων, ο οποίος νοσηλεύεται τις τελευταίες μέρες στη ΜΕΘ κορονοϊού στο Αχιλλοπούλειο, με τους γιατρούς να καταβάλλουν αγωνιώδεις προσπάθειες, προκειμένου να αποφύγει τη διασωλήνωση.

Στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας covid μαζί με τον 36χρονο νοσηλεύονται άλλοι τρεις ασθενείς, από 60 έως 70 χρόνων. Επίσης άλλα τρία άτομα παραμένουν για νοσηλεία σε θαλάμους αρνητικής πίεσης, ενώ 11 ακόμη ασθενείς νοσηλεύονται στις κλινικές κορονοϊού.

Σύμφωνα με πληροφορίες όλοι τους είναι ανεμβολίαστοι.

Χθες ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε στη Μαγνησία 11 νέα κρούσματα, εκ των οποίων τρία στις Β. Σποράδες.

«Μετά από μία μεγάλη περίοδο που ο συναγερμός ήταν διαρκής, πάμε καλά. Τα κρούσματα έχουν μειωθεί σημαντικά, ενώ την ίδια ώρα η νοσηρότητα και η θνητότητα επίσης κινούνται σε χαμηλά επίπεδα. Όσο προχωρούν οι εμβολιασμοί η βελτίωση θα είναι ακόμη πιο αισθητή», σημείωσε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, ο Ηλίας Καραμέτος, επικεφαλής του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών στο Αχιλλοπούλειο.

«Μη χαλαρώσουμε, όμως, μέχρι να ολοκληρώσουμε τη διαδικασία των εμβολιασμών», προτρέπει και προσθέτει ότι πολίτες που διστάζουν ή είναι αποφασισμένοι να μην εμβολιαστούν, πιστεύουν εσφαλμένα ότι ακόμη κι αν οι ίδιοι δεν κάνουν το εμβόλιο, θα έχουν προστασία από την ανοσία των υπολοίπων γύρω τους. «Αυτή η λογική είναι λανθασμένη. Όποιος δεν εμβολιαστεί ρισκάρει με το «τέταρτο κύμα» πανδημίας».

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου