ΤΟΠΙΚΑ

Κων. Μαραβέγιας: Η μόνη αγωνία του ΣΥΡΙΖΑ είναι «να ελέγξει τους αρμούς της εξουσίας»

κων-μαραβέγιας-η-μόνη-αγωνία-του-συριζ-543541

Δριμεία κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ άσκησε για μια ακόμη φορά από το βήμα της Βουλής ο βουλευτής Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Κωνσταντίνος Μαραβέγιας, κατά την τοποθέτησή του στη συζήτηση του νομοσχεδίου του ΥΠΟΙΚ για την οικονομική ενίσχυση των παραχωρησιούχων αεροδρομίων της χώρας, λόγω των περιοριστικών μέτρων που ελήφθησαν για την αντιμετώπιση της πανδημίας κατά το 2020. Ο κ. Μαραβέγιας κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι επιμένει σε μια πολιτική δράση κατευθυνόμενη με ψέματα και ιδεοληψίες, χωρίς προτάσεις για το αύριο και χωρίς αντίληψη της σύγχρονης πραγματικότητας, αφού η μόνη αγωνία του είναι «να ελέγξει τους αρμούς της εξουσίας».

Αναφερόμενος καταρχάς στο νομοσχέδιο, τόνισε ότι «η συνέχιση της εύρυθμης λειτουργίας των αεροδρομίων της χώρας συνιστά αδήριτη ανάγκη για την ανάταξη της εθνικής οικονομίας. Γι’ αυτό η κυβέρνηση επιχειρεί να προλάβει τις συνέπειες από τυχόν διακινδύνευση της λειτουργίας τους, στηρίζοντας ιδιαίτερα τους εργαζόμενους στους τομείς των αερομεταφορών και του τουρισμού». Στο σημείο αυτό, επισήμανε ότι ένα μεγάλο μέρος από τα 31 δις ευρώ του Ταμείου Ανάκαμψης είναι δικαίως αφιερωμένο στις μεταφορές, δεδομένου ότι το διαμετακομιστικό εμπόριο, τα ενεργειακά δίκτυα και οι αερομεταφορές, είναι τομείς που μπορούν να ενισχύσουν την γεωστρατηγική θέση και τον ρόλο της χώρας διεθνώς.

Ωστόσο, όπως είπε, η αξιωματική αντιπολίτευση όχι μόνο δεν αναγνωρίζει αυτή την αναγκαιότητα, αλλά απορρίπτει ολοκληρωτικά το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης σαν δήθεν δώρο σε «ελάχιστους και ισχυρούς». Σαν μια πολιτική επιλογή που υποτίθεται ότι οδηγεί στη «διαιώνιση της οικονομικής ανέχειας και του εργασιακού Μεσαίωνα». «Προφανώς και δεν έχει καμία λογική σχέση με το πραγματικό περιεχόμενο του Ταμείου Ανάκαμψης. Είναι όμως ένα επαναχρησιμοποιούμενο απομεινάρι της προπαγάνδας του ΣΥΡΙΖΑ κατά του νέου εργασιακού», σημείωσε ο βουλευτής.

Δεν παρέλειψε, μάλιστα, να επικαλεστεί άρθρο του βουλευτή Χρ. Βερναρδάκη, σύμφωνα με τον οποίο το κομματικό μοντέλο του ΣΥΡΙΖΑ είναι ξεπερασμένο και πλέον απωθεί όσους βρίσκονται εκτός των μηχανισμών. Πρόκειται – τόνισε ο κ. Μαραβέγιας – για μια τελείως διαφορετική νοοτροπία που απέχει πολύ από την ξεπερασμένη αντίληψη περί «ελέγχου των αρμών της εξουσίας», την οποία εξέφρασε -πέραν του κ. Τσίπρα- και ο πρώην πρόεδρος της Βουλής κ. Βούτσης, που είχε δηλώσει πως η αδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ να κυβερνήσει την περίοδο 2015-19 οφειλόταν στην έλλειψη «κομματικών οργανώσεων βάσης» στο Δημόσιο. Αυτή ήταν περίπου, όπως σημείωσε ο βουλευτής, η ερμηνεία που έδωσε πρόσφατα και ο κ. Κατρούγκαλος, όταν ρωτήθηκε γιατί η ατζέντα του ΣΥΡΙΖΑ δεν βρίσκει ανταπόκριση στους εργαζόμενους. Η απάντηση του κ. Κατρούγκαλου ήταν ότι το κόμμα δεν έχει πέρασμα στα συνδικάτα.

«Φοβάμαι, λοιπόν, πως η άποψη του κ Βερναρδάκη είναι ακραία μειοψηφική μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ. Οι περισσότεροι ακόμα ψάχνετε να ελέγξετε τους «αρμούς της εξουσίας», να δημιουργήσετε δηλαδή κομματικούς μηχανισμούς στο Δημόσιο, στο συνδικαλισμό κλπ, σύμφωνα με ένα παρωχημένο μοντέλο ολοκληρωτικού πολιτικού ελέγχου», τόνισε ο βουλευτής Μαγνησίας και πρόσθεσε ότι «το μοντέλο αυτό δεν απαντά στα σύγχρονα προβλήματα και σε κοινωνικά προτάγματα όπως είναι η μείωση της ανεργίας και η προστασία της εργασίας. Ίσως γι’ αυτό να απέτυχε ο ΣΥΡΙΖΑ και στις τελευταίες κινητοποιήσεις με αφορμή το νέο εργασιακό. Γιατί επιμένει σε μια πολιτική δράση κατευθυνόμενη με ψέματα και ιδεοληψίες, χωρίς προτάσεις για το αύριο, χωρίς αντίληψη της σύγχρονης πραγματικότητας. Μόνο με μηδενισμούς και συνέχεις αρνήσεις».

Κλείνοντας, ο κ. Μαραβέγιας κάλεσε την αξιωματική αντιπολίτευση να αναθεωρήσει τη στάση της και να αρχίσει να μιλά θετικά, εντός κι εκτός Βουλής, ώστε να έχει νόημα ο πολιτικός διάλογος και να υπηρετεί με αξιοπιστία τον θεσμικό της ρόλο.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου