ΤΟΠΙΚΑ

Ενταση στο δημοτικό συμβούλιο Βόλου για το πρόβλημα με το νερό στην Αγριά

ενταση-στο-δημοτικό-συμβούλιο-βόλου-γ-544532

Σε υψηλούς τόνους διεξήχθη σήμερα το μεσημέρι η συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο Βόλου για το πρόβλημα με το νερό στην Αγριά που ταλαιπωρεί κατοίκους και επαγγελματίες. Το θέμα συζητήθηκε με αφορμή ερώτηση που κατέθεσε ο δημοτικός σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας, Μπάμπης Ζάχος, ο οποίος δέχθηκε πυρά τόσο από τον δήμαρχο Βόλου, Αχ. Μπέο όσο και από τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΜΒ, Γ. Τόρη.

Αρχικώς ο κ. Μπέος έστειλε μήνυμα σε «κάτι περίεργους τύπους», όπως είπε, ότι το νερό είναι πολύτιμο αγαθό και δεν συνιστά ιδιοκτησία κανενός. «Αν κάποιοι νομίζουν ότι έχουν προτεραιότητα τα χωράφια για τα οποία δεν πληρώνουν ούτε ένα ευρώ, κλέβουν στην ουσία το νερό και ότι δεν θα πιει ο κόσμος νερό, είναι γελασμένοι είπε», ενώ έστρεψε τα πυρά του και εναντίον του κ. Ζάχου.

Τον κ. Ζάχο έβαλε στο στόχαστρο και ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΜΒ, Γ. Τόρης, τον οποίο κάλεσε να διαβάσει τις ανακοινώσεις της ΔΕΥΑΜΒ για να ενημερωθεί για το πρόβλημα με το νερό και «να μην ζει στον δικό του φανταστικό κόσμο». «Το νερό του δικτύου είναι απόλυτα ασφαλές κι όχι όπως ψευδώς ισχυρίζεται ο κ. Ζάχος ακατάλληλο και επικίνδυνο», είπε. Ο ίδιος διαβεβαίωσε ότι έως τα μέσα Ιουλίου θα έχουν ολοκληρωθεί τα έργα και η Αγριά θα έχει νερό σε επαρκή ποσότητα και καλή ποιότητα. «Οι ενέργειες της ΔΕΥΑΜΒ γίνονται στον πραγματικό κόσμο κι όχι στον φανταστικό κόσμο του κ. Ζάχου», σημείωσε ο κ. Τόρης.

Για το θέμα παρενέβη ο επικεφαλής της α’ ελάσσονος μειοψηφίας, Ιάσονας Αποστολάκης, υποστηρίζοντας ότι οι κάτοικοι είναι ανήσυχοι κι ότι εδώ και μέρες ζητούν σύγκληση τοπικού συμβουλίου για να ενημερωθούν αλλά δεν γίνεται δεκτό από τον πρόεδρο. Υποστήριξε μάλιστα ότι δεν τηρείται καν το πρόγραμμα των διακοπών, με αποτέλεσμα νοικοκυρές να μην μπορούν να προγραμματίσουν τις δουλειές του νοικοκυριού τους.

«Εσύ τι είσαι και γιατί σε παίρνουν. Για γέλια είσαι. Δέκα ψήφους πήρες στην Αγριά», η παρέμβαση του δημάρχου, που κάλεσε τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου να αφαιρέσει τον λόγο και έδειξε στην κάμερα της τηλεσυνεδρίασης… μαρκαδόρους.

Με αφορμή την τοποθέτηση του κ. Αποστολάκη, ο κ. Τόρης μίλησε για 100 προβοκάτορες και ότι η πλειονότητα των κατοίκων της Αγριάς έχει καταλάβει την προσπάθεια της ΔΕΥΑΜΒ και τη στηρίζει.

«Η τακτική που ακολουθεί η ΔΕΥΑΜΒ να λέει τους κατοίκους προβοκάτορες, δείχνει ότι έχει λερωμένη τη φωλιά της. Για την επίλυση του προβλήματος χρειάζεται μεγάλο έργο», είπε από την πλευρά του ο επικεφαλής της ήσσονος μειοψηφίας, Αποστόλης Ριζόπουλος.

«Εμείς ολοκληρώσαμε το μάστερ πλαν και τα έργα προχωρούν», απάντησε ο κ. Τόρης.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου