ΤΟΠΙΚΑ

Σπίτι πολιτισμού στα Καλά Νερά

σπίτι-πολιτισμού-στα-καλά-νερά-547832

Ολοκληρώθηκε και δόθηκε στην τοπική κοινωνία το Πολιτιστικό Κέντρο

Σπίτι πολιτισμού απέκτησαν τα Καλά Νερά, μετά την ολοκλήρωση των εργασιών στο κτίριο που στεγαζόταν το πρώην Κοινοτικό Γραφείο Καλών Νερών. Μάλιστα προχθές Παρασκευή εγκαινιάστηκε ο χώρος ο οποίος πλέον θα φιλοξενεί εκθέσεις και πολιτιστικά δρώμενα, μικρά συνέδρια και συναντήσεις, ακόμη και εκδηλώσεις του Ι.Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου που βρίσκεται ακριβώς πίσω από το Πολιτιστικό Κέντρο.

Η δημιουργία ενός Πολιτιστικού Κέντρου ήταν αίτημα της κοινότητας των Καλών Νερών, που δεν είχαν έναν χώρο για τη φιλοξενία εκδηλώσεων. Πριν από τέσσερα και πλέον χρόνια, κινήθηκε η διαδικασία από την προηγούμενη δημοτική αρχή για την μετατροπή του πρώην κοινοτικού καταστήματος σε Πολιτιστικό Κέντρο. Το έργο εντάχθηκε σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα και ξεκίνησαν οι εργασίες, οι οποίες όπως «πάγωσαν» επί σειρά ετών.

Για σχεδόν τέσσερα χρόνια είχαν διακοπεί οι εργασίες για την ανακατασκευή του Πολιτιστικού Κέντρου Καλών Νερών. Το προηγούμενο διάστημα, με απόφαση του Δήμου Νοτίου Πηλίου, το έργο άρχισε και πάλι από τον ανάδοχο. Εγιναν οικοδομικές εργασίες, διαμόρφωση του εξωτερικού χώρου, εγκατάσταση φώτων και προμήθεια εξοπλισμού, πριν την παράδοσή του στην τοπική κοινωνία για την αξιοποίησή του με στόχο την τόνωση του πολιτισμού.

Προχθές στον χώρο βρέθηκαν στελέχη της δημοτικής αρχής και κάτοικοι για τα εγκαίνια του χώρου πολιτισμού. Όπως δήλωσε ο αντιδήμαρχος Νοτίου Πηλίου, Δημήτρης Ραμματάς, είναι μόνο ένα δείγμα της προσπάθειας που γίνεται για την αναβάθμιση της περιοχής μέσα από την αξιοποίηση των υποδομών της.

Το επόμενο βήμα αφορά στη μεταστέγαση του ΚΕΠ Καλών Νερών από το παλιό δημοτικό σχολείο στο οποίο βρίσκεται σήμερα, στο κτίριο της πρώην δημοτικής επιχείρησης, στο οποίο έγιναν εργασίες ανακατασκευής.

Το «παρών» στα εγκαίνια έδωσε μεταξύ άλλων η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας, Δωροθέα Κολυνδρίνη, η οποία προανήγγειλε την αποκατάσταση του κτιρίου που φιλοξενεί τη μόνιμη έκθεση του CERN στο πρώην δημοτικό σχολείο Νεοχωρίου.

Για το έργο έχει προκηρυχθεί διαγωνισμός προϋπολογισμού 67.227,50 ευρώ, στο πλαίσιο του οποίου θα γίνουν εργασίες που αφορούν στην αντικατάσταση στέγης του κυρίως κτιρίου από σχιστόπλακες, η οποία έχει υποχωρήσει (λόγω κακοτεχνίας ξύλινου σκελετού) και ρηγματωθεί σε διάφορα σημεία και χρήζει άμεσης αντικατάστασης, στην αντικατάσταση της στέγης από σχιστόπλακες του βοηθητικού γειτνιάζοντος κτιρίου (κυλικείου), καθώς υπάρχει αυξημένος κίνδυνος υποχώρησής της. Παράλληλα προβλέπεται επισκευή κουφωμάτων του κυρίως κτιρίου και της εξώπορτας στην είσοδο της έκθεσης, επισκευή επιχρισμάτων και χρωματισμών σε όλους τους εξωτερικούς αλλά και στους εσωτερικούς τοίχους και αντικατάσταση της πόρτας εισόδου και επισκευή όλων των κουφωμάτων στο κυλικείο, το οποίο βρίσκεται στον προαύλειο χώρο.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου