Νέες συνεργασίες Σκιάθου – Θεσσαλονίκης

Τελευταία ενημέρωση: 2021-06-20, 15:58:54
Πολλοί Θεσσαλονικείς αποβιβάστηκαν χθες στη Σκιάθο (φωτό ΑΝΑ)
Νέες συνεργασίες Σκιάθου – Θεσσαλονίκης

Πρόθεση και στόχος είναι η ενδυνάμωση των εμπορικών και τουριστικών σχέσεων 

Κρίκος, που θα ενδυναμώσει τη συνεργασία και τους δεσμούς φιλίας που συνδέουν τη Θεσσαλονίκη με τα νησιά των Βορείων Σποράδων, η νέα ακτοπλοϊκή γραμμή, ανοίγοντας προοπτικές για καινούργιες δράσεις συνεργασίας σε πολλά επίπεδα. Τα παραπάνω υπογράμμισε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, μόλις αποβιβάστηκε, μαζί με τους συνεργάτες του και ομάδα δημοσιογράφων, χθες στο λιμάνι της Σκιάθου.

Τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης και τους συνεργάτες του, που ταξίδεψαν με το Super Runner στη Σκιάθο, υποδέχτηκε ο δήμαρχος Σκιάθου, Θοδωρής Τζούμας, υπογραμμίζοντας τους στενούς δεσμούς φιλίας και συνεργασίας μεταξύ των δύο περιοχών.

Εμφανώς ικανοποιημένος για την καινούργια γραμμή που εγκαινιάστηκε, μετά από επίπονες προσπάθειες και την καθοριστική συνδρομή του υπουργού Ναυτιλίας Γιάννη Πλακιωτάκη, ο κ. Ζέρβας εξέφρασε την βεβαιότητα ότι «ενισχύεται ο εσωτερικός τουρισμός με περισσότερες επιλογές, οι Σποράδες μπαίνουν δυναμικά στον χάρτη και συγχρόνως ενισχύεται και η Θεσσαλονίκη λειτουργώντας ως city break προορισμός και ως πύλη για τουρίστες που έρχονται οδικώς από γειτονικές χώρες».

Σε ανάλογο μήκος κύματος και η δήλωση της αντιδημάρχου πολιτισμού και τουρισμού Θεσσαλονίκης, Μαρίας Καραγιάννη, η οποία σημείωσε ότι με τη νέα ακτοπλοϊκή σύνδεση Θεσσαλονίκης – Βορείων Σποράδων, αναβαθμίζεται το τουριστικό προϊόν, δίνοντας ώθηση στην ανάπτυξη των δύο περιοχών.

Παρών στην χθεσινή υποδοχή και ο αντιδήμαρχος τουρισμού Σκιάθου Διαμαντής Μαθηνός, ο οποίος αναφέρθηκε, με την σειρά του, στους στενούς δεσμούς φιλίας που συνδέουν την Θεσσαλονίκη με την Σκιάθο και την ενίσχυση της συνεργασίας που αναμένεται να εξελιχθεί και σε επίπεδο αεροπορικών πτήσεων, με στόχο την απευθείας σύνδεση με άλλες περιοχές και την εξυπηρέτηση των τουριστών. Ως παράδειγμα, ο κ. Μαθηνός αναφέρθηκε στην προοπτική που θα προσφέρει η αεροπορική σύνδεση με Ρώμη, Θεσσαλονίκη και Σκιάθο, εφόσον τελεσφορήσουν οι προσπάθειες.

ΓΛ. ΥΔΡ.

 

 

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
4
+
8
=