ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Δήμαρχος Θεσσαλονίκης: «Στόχος η μόνιμη ακτοπλοϊκή σύνδεση»

δήμαρχος-θεσσαλονίκης-στόχος-η-μόνι-548378

Στη Σκιάθο μετέβη σήμερα ο Κωνσταντίνος Ζέρβας με το πλοίο, που συνδέει τη Θεσσαλονίκη με τις Βόρειες Σποράδες

Ενθερμος υποστηρικτής της ακτοπλοϊκής γραμμής, που άνοιξε προχθές για να συνδέει το κεντρικό λιμάνι της Βόρειας Ελλάδας με τη Σκιάθο, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας μετέβη σήμερα στο νησί, στο πλαίσιο σύσφιγξης των σχέσεων ανάμεσα στις δύο περιοχές.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Στη Σκιάθο μετέβη σήμερα ακτοπλοϊκώς ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης μαζί με συνεργάτες του, την αντιδήμαρχο Τουρισμού και Πολιτισμού Μαρία Καραγιάννη και ομάδα δημοσιογράφων, προκειμένου να προβληθούν η νέα γραμμή Θεσσαλονίκη – Βόρειες Σποράδες και το νησί του Παπαδιαμάντη.

Με αφορμή τη σημερινή επίσκεψή του στη Σκιάθο, ο κ. Ζέρβας, δήλωσε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ: «Μαζί με τον φίλο δήμαρχο Σκιάθου, Θοδωρή Τζούμα, από την αρχή του χρόνου θέσαμε το αίτημα και τις βάσεις για την επανεκκίνηση της σύνδεσης της Θεσσαλονίκης με τις Β. Σποράδες. Το ζητήσαμε από τον υπουργό Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννη Πλακιωτάκη, ο οποίος ανταποκρίθηκε στο αίτημά μας και ανακοίνωσε από τη Θεσσαλονίκη την επανέναρξη της σύνδεσης. Ηδη από τις 18/6 εκτελούνται δρομολόγια και με μεγάλη χαρά μαθαίνω ότι υπάρχει έντονο ενδιαφέρον για τη γραμμή».

Εμφανώς ικανοποιημένος για το άνοιγμα της ακτοπλοϊκής σύνδεσης των Βορείων Σποράδων με τη Θεσσαλονίκη, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης δεν παρέλειψε να αναφερθεί στις προοπτικές περαιτέρω συνεργασίας που ανοίγονται, επισημαίνοντας ότι: «Είναι μία εξέλιξη που μας φέρνει ακόμη πιο κοντά και δίνει νέες δυνατότητες στον τουρισμό και την οικονομία των δύο περιοχών. Εχω τη χαρά να επισκέπτομαι τη Σκιάθο με το πλοίο της γραμμής, μετά από πρόσκληση του δημάρχου δίνοντας μαζί το μήνυμα για τη φετινή αρχή».

Γνωστοί οι δεσμοί που έχουν αναπτυχθεί προ πολλών ετών μεταξύ των δύο περιοχών, με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης να επισημαίνει ότι: «Θεσσαλονίκη και Σποράδες συνδέονται με στενούς δεσμούς. Για όλη τη Βόρεια Ελλάδα είναι ένας αγαπημένος προορισμός, πολύ ψηλά στις προτιμήσεις μας. Ομορφα νησιά, με εξαιρετικές παραλίες και αξιόλογες τουριστικές υποδομές, σε κοντινή απόσταση – ιδανικός συνδυασμός».

Πολλά τα οφέλη που θα προκύψουν από το νέο ακτοπλοϊκό δίαυλο, καθώς «ενισχύεται ο εσωτερικός τουρισμός με περισσότερες επιλογές, οι Σποράδες μπαίνουν δυναμικά στον χάρτη και συγχρόνως ενισχύεται και η Θεσσαλονίκη λειτουργώντας ως city break προορισμός και ως πύλη για τουρίστες που έρχονται οδικώς από γειτονικές χώρες», όπως σημείωσε ο κ. Ζέρβας.

«Εξάλλου, η διασύνδεση του δεύτερου λιμανιού της χώρας με έναν από τους δημοφιλέστερους νησιωτικού, τουριστικούς προορισμούς είναι δεδομένο ότι ωφελεί το λιμάνι, την πόλη και συνολικά την οικονομίας της», προσέθεσε.

Κλείνοντας, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης κατέστησε σαφές ότι: «Κοινός μας στόχος με το δήμαρχο Σκιάθου, είναι να παγιωθεί η σύνδεση σε μόνιμη βάση, ώστε έγκαιρα οι άνθρωποι του τουρισμού να οργανώνουν τα σχετικά πακέτα αλλά και κάθε ενδιαφερόμενος να μπορεί να κάνει τον προγραμματισμό του».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου