ΤΟΠΙΚΑ

Αστέρι ευχής λάμπει στο 2ο Γυμνάσιο Βόλου

αστέρι-ευχής-λάμπει-στο-2ο-γυμνάσιο-βόλ-549764

Με το ποσό συνέβαλαν στην εκπλήρωση της ευχής της 17χρονης Αριάδνης, που επιθυμεί laptop τελευταίας τεχνολογίας

Αστέρι ευχής λάμπει στο 2ο Γυμνάσιο Βόλου, οι μαθητές του οποίου συγκέντρωσαν χρηματικό ποσό 400 ευρώ, το οποίο απέδωσαν στη Make A Wish Ελλάδας, για την εκπλήρωση της ευχής της 17χρονης Αριάδνης που αγωνίζεται για τη ζωή της και που επιθυμεί ένα λάπτοπ τελευταίας τεχνολογίας.

Στο πλαίσιο των σχολικών δραστηριοτήτων που εκπονήθηκαν από το 2ο Γυμνάσιο Βόλου, Πρότυπο Γυμνάσιο Βόλου πλέον, κατά το σχολικό έτος 2020-2021, υλοποιήθηκε φιλανθρωπική δράση σε συνεργασία με το Make-A-Wish (Κάνε Μια Ευχή) Ελλάδος και το πρόγραμμα «Αστέρι της Ευχής», μια ενέργεια εγκεκριμένη από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, η οποία εκπληρώνει την πιο βαθιά επιθυμία ενός παιδιού που αγωνίζεται για τη ζωή του.

Συνεχίζοντας μια παράδοση των τελευταίων ετών, που αφορά στην ενεργό συμμετοχή σε δράσεις και πρωτοβουλίες κοινωνικής ευαισθητοποίησης, οι μαθητές του σχολείου ένωσαν τις δυνάμεις τους, για να στείλουν ένα μήνυμα συμπαράστασης και ελπίδας στους αδικημένους από τη ζωή συνομηλίκους τους, που βιώνουν την περιπέτεια της νόσου, με την ευχή ότι η μικρή αυτή προσφορά μπορεί να μετατρέψει τον εφιάλτητους σε ένα γλυκό όνειρο ζωής. Με τον τρόπο αυτό, το 2ο Γυμνάσιο Βόλου εκπέμπει τον αλτρουισμό και τα αλληλέγγυα συναισθήματά του και εύχεται ένα καλύτερο μέλλον για όλα τα παιδιά του κόσμου.

Την υλοποίηση της δράσης ανέλαβε, με παρότρυνση του διευθυντή του Σχολείου, δρ. Αποστόλου Ζαχαρού και έγκριση του Συλλόγου Διδασκόντων η υποδιευθύντρια του 2ου Γυμνασίου Γαρυφαλλιά Καλαντζή, η οποία συνεργάστηκε με τα πενταμελή μαθητικά συμβούλια, ώστε να συγκεντρωθεί το ποσόν των 400 ευρώ, το οποίο κατατέθηκε σε τραπεζικό λογαριασμό της οργάνωσης Κάνε Μια Ευχή Ελλάδος. Με το ποσόν αυτό θα εκπληρωθεί η ευχή της 17/χρονης Αριάδνης, της οποίας επιθυμία είναι να αποκτήσει ένα laptop τελευταίας τεχνολογίας.

«Με τη συμβολική αυτή πράξη και δράση του το 2ο Γυμνάσιο/Πρότυπο Γυμνάσιο Βόλου έλαβε και το σχετικό πιστοποιητικό υιοθεσίας. Η προσπάθεια απέδειξε σε όλους μας ότι τίποτε ούτε πανδημίες ούτε καραντίνες ούτε κλειστά σχολεία, μπορούν να σταθούν εμπόδιο στην κοινωνική ευαισθητοποίηση όλων μας και κυρίως των μαθητών μας», αναφέρεται σε ανακοίνωση του σχολείου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου