ΤΟΠΙΚΑ

Αναφορά Μαραβέγια για αιτήματα των τριτέκνων για συμμετοχή σε επιδοτούμενα τουριστικά προγράμματα

αναφορά-μαραβέγια-για-αιτήματα-των-τρ-549810

Τη συμμετοχή των τριτέκνων σε επιδοτούμενα τουριστικά προγράμματα ζητεί ο βουλευτής Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Κωνσταντίνος Μαραβέγιας, με Αναφορά του προς τους Υπουργούς Τουρισμού κ. Χ. Θεοχάρη και Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Κ. Χατζηδάκη.

Η Αναφορά του κ. Μαραβέγια βασίζεται σε σχετική επιστολή της Ομοσπονδίας Πολυμελών Οικογενειών με τρία Τέκνα (Ο.Π.Ο.Τ.Τ.Ε), η οποία αξιώνει την αυξημένη συμμετοχή των μελών της σε τρέχοντα προγράμματα κρατικών φορέων για τον κοινωνικό τουρισμό ή τον τουρισμό για όλους, καθώς και την θεσμοθέτηση νέου προγράμματος, ειδικά για τρίτεκνες ή πολυμελείς οικογένειες.

Ειδικότερα, ζητείται α) η διεύρυνση του προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού με την ένταξη σε αυτό και των τρίτεκνων οικογενειών, οι οποίες ως γνωστόν πλήττονται λόγω του βεβαρημένου οικογενειακού τους προϋπολογισμού, β) η ένταξη των τρίτεκνων οικογενειών στα προγράμματα των κρατικών φορέων για κοινωνικό τουρισμό ή τουρισμό για όλους, γ) η άρση του περιορισμού, για τις τρίτεκνες οικογένειες, της ανά διετία χρήσης των κουπονιών Κοινωνικού Τουρισμού, δ) η χορήγηση κουπονιών Κοινωνικού Τουρισμού σε όλους τους δημόσιους υπαλλήλους-γονείς πολυμελών οικογενειών με τρία προστατευόμενα τέκνα και όχι μόνο ανήλικα και χωρίς εισοδηματικά κριτήρια, ε) η δημιουργία ενός πρόσθετου προγράμματος για φέτος ή με ανοικτό ορίζοντα με επιδότηση μέσω προγραμμάτων ΕΣΠΑ (τύπου Voucher ) για τρίτεκνες ή πολυμελείς οικογένειες.

Με την Αναφορά του προς τους αρμόδιους υπουργούς, ο κ. Μαραβέγιας ζητεί να εξετάσουν τη δυνατότητα υιοθέτησης των αιτημάτων, με γνώμονα αφενός την ανακούφιση των τρίτεκνων οικογενειών που δοκιμάστηκαν περισσότερο από την πανδημία, αφετέρου την ενίσχυση του τουρισμού σε μια δύσκολη συγκυρία για τη χώρα μας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου