Τίμησαν τη μνήμη των πεσόντων προσκόπων του Αϊδινίου

Τελευταία ενημέρωση: 2021-06-17, 20:34:37
Τίμησαν τη μνήμη των πεσόντων προσκόπων του Αϊδινίου

Επιμνημόσυνη δέηση από τη Ενωση Παλαιών Προσκόπων του 3ου Συστήματος Αεροπροσκόπων Ν. Ιωνίας - Βόλου

 

Επιμνημόσυνη δέηση στη μνήμη των Πεσόντων Προσκόπων του Αϊδινίου, πραγματοποίησε η Ενωση Παλαιών Προσκόπων του 3ου Συστήματος Αεροπροσκόπων Ν. Ιωνίας- Βόλου, την περασμένη Κυριακή.

Νωρίτερα τα μέλη του 3ου Συστήματος Αεροπροσκόπων και οι παλαιοί πρόσκοποι παρακολούθησαν τον εκκλησιασμό στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας. Στη συνέχεια ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση στην Πλατεία Προσκόπων Αϊδινίου (Ικάρων - Εθνικών Αγώνων),η οποία τελέστηκε από τον πατέρα Απόστολο.

Την εκδήλωση παρακολούθησε ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας και Αλληλεγγύης Βόλου Θέμης Τζούνης παλιός πρόσκοπος του 3ου Συστήματος Αεροπροσκόπων, καθώς επίσης ο περιφερειακός έφορος Προσκόπων Κωνσταντίνος Μαγαλιός, παλαιοί πρόσκοποι των ενώσεων της Περιφέρειας Μαγνησίας, μέλη από τους πολιτιστικούς συλλόγους της Νέας Ιωνίας και φίλοι.

Ήταν μία ξεχωριστή στιγμή για όλους, καθώς όλοι, από το πιο μικρό λυκόπουλο ηλικίας 7 ετών μέχρι και τον πιο μεγάλο πρόσκοπο, κατέθεσαν από ένα μπουκέτο δάφνες για να τιμήσουν τους 31 προσκόπους που χάθηκαν άδικα.

«Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους όσους παρευρέθηκαν και τίμησαν με την παρουσία τους τη μνήμη των θυμάτων της σφαγής των προσκόπων, μια κορυφαία ομαδική θυσία σ’ ένα παγκόσμια συγκλονιστικό γεγονός που αποτέλεσε σταθμό παιδικής αυτοθυσίας «για του Χριστού την Πίστη την Αγία και της Πατρίδας την Ελευθερία», αναφέρεται σε ανακοίνωση της Ενωσης Παλαιών Προσκόπων.

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
9
+
8
=