ΤΟΠΙΚΑ

Αρχηγός ΓΕΕΘΑ: Ναύσταθμος στη Μαγνησία θα εξυπηρετεί τις επιχειρησιακές μας ανάγκες

αρχηγός-γεεθα-ναύσταθμος-στη-μαγνησί-550939

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται ο επιχειρησιακός σχεδιασμός για την αξιοποίηση των λιμενικές εγκαταστάσεις της Μαγνησίας επεσήμανε σήμερα από τον Βόλο όπου βρέθηκε ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Κων/νος Φλώρος.

Ο κ. Φλώρος μετέβη στον Βόλο προκειμένου να επιθεωρήσει το αρματαγωγό που είναι αγκυροβολημένο στο Λιμάνι του Βόλου, ενώ επισκέφθηκε και την 32η Ταξιαρχία Πεζοναυτών.

Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ στο λιμάνι είχε συνάντηση με τον βουλευτή Μαγνησίας και κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της ΝΔ Χρήστο Μπουκώρο, καθώς επίσης με την πρόεδρο του ΟΛΒ Βίκυ Μήτρου και τον διευθύνοντα σύμβουλο Σωκράτη Αναγνώστου.

Λίγο αργότερα σε δηλώσεις του αναφερόμενος στην οξοποίησης των λιμενικών εγκαταστάσεων της Μαγνησίας από τις Ενοπλες Δυνάμεις με τη δημιουργία ναυτικής βάσης που θα εξυπηρετεί τις επιχειρησιακές ανάγκες των πεζοναυτών, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ επεσήμανε πως «από την πλευρά μας έχουμε καταθέσει τις προστάσεις μας και γίνονται μελέτες. Τα συναρμόδια υπουργεί είναι εκείνα που θα αποφασίσουν σχετικά. Ελπίζουμε να αποφασίσουν θετικά». Ο κ. Φλώρος τόνισε ακόμη πως οι λιμενικές εγκαταστάσεις στην Μαγνησία πρέπει να αξιοποιηθούν τόσο για όφελος των πεζοναυτών όσο και της τοπικής κοινωνίας και οικονομίας.

Ερωτηθείς εξάλλου εάν θα έχουμε «ήσυχο» καλοκαίρι φέτος σε ό,τι αφορά τον τομέα της Εθνικής Αμυνας, ο κ. Φλώρος είπε χαρακτηριστικά: «Πιστεύω ότι θα είναι ήσυχο καλοκαίρι. Είμαστε όμως έτοιμοι να προασπιστούμε τα συμφέροντα της χώρας μας, έναντι οποιασδήποτε πρόκλησης».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου