ΤΟΠΙΚΑ

Στην κυκλοφορία ο κυκλικός κόμβος στην Αθηνών –Λαρίσης [photos]

στην-κυκλοφορία-ο-κυκλικός-κόμβος-στη-551165

Στην κυκλοφορία δόθηκε και επίσημα σήμερα ο νέος κυκλικός κόμβος στην οδό Αθηνών με Λαρίσης, η κατασκευή του οποίου ολοκληρώθηκε και πλέον η ροή των οχημάτων από την είσοδο της πόλης του Βόλου έως και το κέντρο, πραγματοποιείται ανεμπόδιστα χωρίς τη χρήση φωτεινών σηματοδοτών.

Τα εγκαίνια του νέου κυκλικού κόμβου έγιναν σήμερα στις 11 το πρωί από τον Δήμαρχο Βόλου, κ. Αχιλλέα Μπέο, παρουσία του Βουλευτή Μαγνησίας και κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ, Χρήστου Μπουκώρου, στελεχών της δημοτικής αρχής και αρκετών πολιτών.

Με τη λειτουργία του νέου κυκλικού κόμβου ο συνολικός χρόνος διαδρομής από τον κόμβο Διμηνίου έως τον κόμβο Δημαρχείου μειώνεται πλέον σε ποσοστό 75-80% και ειδικότερα κατά μέσο όρο από 15-16 λεπτά που ήταν πριν με φανάρια, σε 3-4 λεπτά πλέον με τους κυκλικούς κόμβους.

Δήμαρχος Βόλου: Η σημερινή δημοτική αρχή συνεχίζει να δημιουργεί έργα

Ο Δήμαρχος Βόλου, Αχ. Μπέος σε δηλώσεις του μετά την τελετή των εγκαινίων επεσήμανε πως με τη λειτουργία και του νέου κόμβου θα είναι πολύ εύκολη η είσοδος και έξοδος στον Βόλο. «Σε μία περίοδο κρίσης που όλα έχουν σταματήσει, η σημερινή δημοτική αρχή συνεχίζει να δημιουργεί έργα προς όφελος των πολιτών. Ευχαριστήσω Κυβέρνηση και υπουργό Υποδομών που συνέβαλλαν τα μέγιστα για να γίνει Βόλος ευρωπαϊκός, μετά από σειρά ετών που ήταν σε τέλμα. Ευχαριστώ ΔΕΣ Θεσσαλίας που συνέβαλλε στο έργο», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Μπέος και πρόσθεσε: «Θα συνεχίσουμε δεν σταματάμε. Ολη η πόλη είναι εργοτάξιο. Σε 10 ημέρες θα δώσω συνέντευξη Τύπου γιατί υπάρχουν γκρίνιες, να καταλάβει ο τελευταίος πολίτης τι συμβαίνει στην πόλη γιατί δυστυχώς οι βρυκόλακες δεν σταματούν. Βρήκαν έδαφος επειδή δεν έχουμε δια ζώσης δημοτικό συμβούλιο, να γελάσει όλη η πόλη μαζί τους».

Ο κ. Μπέος είπε ακόμη πως ο κυκλικός κόμβος στην Αθηνών –Λαρίσης ήταν ο πιο δύσκολος κόμβος, και θα κατασκευαστούν άλλοι δύο τον επόμενο ενάμιση χρόνο, ο ένας στη Γορίτσα και ο δεύτερος στη Ν. Ιωνία, στην οδό Αναπαύσεως.

Χρήστος Μπουκώρος: «Οσο υπάρχουν σοβαρές προτάσεις, η Κυβέρνηση θα τις στηρίζει»

Από την πλευρά του ο βουλευτής Μαγνησίας, Χρήστος Μπουκώρος εξέφρασε την ικανοποίησή του καθώς «σήμερα βλέπω –όπως χαρακτηριστικά είπε- ότι η δημοτική αρχή του Βόλου και ο δήμαρχος υλοποιούν έναν ακόμη κόμβο».

Ο κ. Μπουκώρος επεσήμανε πως «Μετά τις εκλογές του Ιουλίου 2019, μαζί με δήμαρχο είχαμε επισκεφθεί τον υπουργό Μεταφορών και Υποδομών, Κώστα Καραμανλή, ο οποίος αμέσως αντιλήφθηκε τη σημασία της ολοκλήρωσης του δικτύου των κόμβων που αλλάζουν τον Βόλο και πραγματικά καθιστούν τις κυκλοφοριακές συνθήκες πιο βιώσιμες και πιο ανθρώπινες. Ο επισκέπτης μπορεί να καταλάβει τη διαφορά αλλά και ο πολίτης στην καθημερινότητά του».

Ο βουλευτής Μαγνησίας υπογράμμισε ακόμη ότι έχει την εξουσιοδότηση από τον υπουργό Μεταφορών όσο και από την Κυβέρνηση και τον ίδιο τον Πρωθυπουργό, ώστε απευθυνόμενος προς τους πολίτες να μεταφέρει το μήνυμα ότι «όσο υπάρχουν σοβαρές προτάσεις, μελέτες, αποτελεσματικότητα και ταχεία παράδοση των έργων επ’ ωφελεία της κοινωνίας, η Κυβέρνηση θα είναι πάντα δίπλα να στηρίζει αυτές τις προσπάθειες».

«Είναι ευθύνη όλων μας πρωτίστως του δημάρχου και δημοτικής αρχής ο Βόλος να κερδίσει τη θέση που αξίζει μεταξύ των ωραίων και μεγάλων ευρωπαϊκών πόλεων», υπογράμμισε ο κ. Μπουκώρος.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου