Απορρίφθηκε η προσφυγή του Π.Θ. κατά του Δήμου Βόλου –Μπέος: «Θέλουμε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο»

Τελευταία ενημέρωση: 2021-06-17, 12:28:19
Απορρίφθηκε η προσφυγή του Π.Θ. κατά του Δήμου Βόλου –Μπέος: «Θέλουμε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο»

Απορρίφθηκε από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας –Στ. Ελλάδος η προσφυγή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κατά του Δήμου Βόλου αναφορικά με τον αποχαρακτηρισμό έκτασης στο Πεδίον του Άρεως στην οποία το Πανεπιστήμιο σχεδίαζε να γίνει η επέκταση της Πολυτεχνικής Σχολής.

Στην απόφαση που αναρτήθηκε στη «ΔΙΑΥΓΕΙΑ» ανηαφέρεται: «Επειδή κατά πάγια νομολογία διοικητικών δικαστηρίων, διαρκούσης εκκρεμοδικίας ενώπιον των διοικητικών δικαστηρίων, η διοίκηση οφείλει να απέχει από την εκτέλεση της προσβληθείσας πράξης χάριν της αρχής της χρηστής διοίκησης (ΔΔ 1996, 376, ΕΑ ΣτΕ 338/1995). Για τους λόγους αυτούς Απορρίπτουμε την υπ΄ αριθμ. 58386/24-03-2021 Προσφυγή του Ν.Π.Δ.Δ. με την επωνυμία «ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ» κατά της υπ΄ αριθμ. 71/04-03-2021 αποφάσεως του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Βόλου, για τους ανωτέρω εκτιθέμενους λόγους. Κατά της παρούσης απόφασης μπορεί να ασκηθεί προσφυγή, από οποιονδήποτε έχει έννομο συμφέρον ενώπιον της ειδικής επιτροπής του άρθρου 152 του Ν.3463/2006 (Αποκεντρωμένη Δ/ση Θεσσαλίας & Στ. Ελλάδος – Σωκράτους 111 – Τ.Κ. 41 336 ΛΑΡΙΣΑ) «Δημοτικός και Κοινοτικός Κώδικας» εντός προθεσμίας ενός (1) μηνός από την έκδοση της απόφασης ή την κοινοποίησή της ή αφότου έλαβε γνώση αυτής».

Ο Δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος

Μετά την απόρριψη της προσφυγής, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφων, ο Δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος δήλωσε ότι δεν υπάρχει καμία κόντρα με το Πανεπιστήμιο και πρόσθεσε: «Υπάρχει η πλευρά του Δήμου, της πόλης, που θέλουν δεν θέλουν κάποιοι, μας έχει δώσει εντολή ο βολιώτικος λαός και θα κριθούμε από αυτόν. Εκπροσωπούμε τα συμφέροντα της πόλης, με γνώμονα την εξέλιξη και το μέλλον. Η απόφαση που πήραμε επικυρώθηκε από μία δίκαιη απόφαση της Αποκεντρωμένης. Τίποτα λιγότερο, τίποτα παραπάνω. Εμείς δεν έχουμε καμία κόντρα με το Πανεπιστήμιο, θέλουμε τη συνεργασία, αλλά να είναι από κοινού για όφελος όλης της πόλης κι όχι μονόπλευρη. Το Π.Θ. και ο Δήμος Βόλου είναι δοχεία συγκοινωνούντα.

Οποιος ήταν κόντρα μαζί μας έχει χάσει. Και γιατί; Γιατί έχουμε το δίκαιο με το μέρος μας. Αγαπάμε την πόλη μας, τους πολίτες και την εξέλιξη. Δεν έχουμε προσωπικά συμφέροντα. Ό,τι κάνουμε το κάνουμε για την πόλη. Δεν έχουμε ιδιοτέλειες. Ένα δημοτικό μέγαρο σύγχρονο για μια σύγχρονη πόλη όπως ο Βόλος, ας αναλογιστούν τόσα χρόνια οι πολιτικοί τις έκαναν. Εμείς πήραμε μία πρωτοβουλία. Το δικαστικό μέγαρο δεν είναι υπόθεση του Δήμου, συμβάλλαμε. Είναι στα χέρια της σημερινής Κυβέρνησης και σας διαβεβαιώ ότι θα γίνει είτε θέλουν κάποιοι είτε όχι. Γιατί η σημερινή Κυβέρνηση έχει δει ότι δημιουργούμε κάτι καλό και θα συμβάλλει προς αυτό», κατέληξε. 

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
5
+
2
=