ΤΟΠΙΚΑ

Νερό με κουβάδες από τον δρόμο στη Νέα Δημητριάδα!

νερό-με-κουβάδες-από-τον-δρόμο-στη-νέα-δ-551322

Σχεδόν 24(!) ώρες χωρίς σταγόνα νερού κάτοικοι της συνοικίας και δίχως καμία ενημέρωση – «Συγγνώμη» από τους κατοίκους ζήτησε η ΔΕΥΑΜΒ

Σκηνές απελπισίας τα μεσάνυχτα προχθές Τρίτη στη συνοικία της Νέας Δημητριάδας στον Βόλο, που παρέμεινε χωρίς σταγόνα νερού για σχεδόν 24(!) ώρες. Κάτοικοι της περιοχής, στα σπίτια των οποίων οι βρύσες είχαν στερέψει από τις 8 το πρωί, βγήκαν αξημέρωτα στους δρόμους με κουβάδες και μπιτόνια και άρχισαν να μαζεύουν νερό από τον δρόμο, από πομόνα που έτρεχε νερό στη συμβολή των οδών Αφροδίτης και Θρασυβούλου, για να έχουν να ρίξουν τουλάχιστον στην τουαλέτα!

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Μετά από 16 ώρες χωρίς νερό και ενώ οι δείκτες του ρολογιού έδειχναν μεσάνυκτα, χωρίς να έχουν καμία ενημέρωση και με το τηλεφωνικό κέντρο της ΔΕΥΑΜΒ να είναι μονίμως κατειλημμένο, κάτοικοι της Νέας Δημητριάδας, βγήκαν στους δρόμους για να… αναζητήσουν απαντήσεις για την ώρα αποκατάστασης της υδροδότησης.

Μπήκαν στα αυτοκίνητά τους και έκαναν γύρα στις γειτονιές αναζητώντας τα συνεργεία της ΔΕΥΑΜΒ για να τους πούνε πόσο ακόμη θα μείνουν χωρίς νερό.

Για τη διακοπή της υδροδότησης είχε εκδοθεί ανακοίνωση από τη διοίκηση της ΔΕΥΑΜΒ. Επρόκειτο να γίνουν προγραμματισμένες εργασίες στο δίκτυο ύδρευσης και όπως είχε ανακοινωθεί θα υπήρχε διακοπή νερού από τις 8 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι, στην περιοχή από Ζωοδόχου Πηγής – Ορμινίου και πάνω και στην περιοχή που περικλείεται από τις οδούς Γιάννη Δήμου, Κασσαβέτη, περιφερειακός και Φιλιππίδη.

Ωστόσο, η ώρα περνούσε και οι βρύσες στα νοικοκυριά εκατοντάδων κατοίκων δεν είχαν νερό. Η τηλεφωνική γραμμή της ΔΕΥΑΜΒ βούιζε συνεχώς κι όσοι κατάφερναν να μιλήσουν με εκπρόσωπο της επιχείρησης ενημερώνονταν για επιδιόρθωση της βλάβης, η οποία μεταθέτονταν από δίωρο σε δίωρο.

Μεσάνυχτα στους δρόμους σε αναζήτηση νερού και απαντήσεων

Τα μεσάνυχτα η υπομονή όλων είχε εξαντληθεί και κυρίως από το γεγονός ότι δεν είχαν ενημέρωση. Οι εξάδες τα εμφιαλωμένα νερά είχαν εξαντληθεί, τα όποια αποθέματα σε κουβάδες και μπιτόνια για να ρίχνουν στην τουαλέτα για την υγιεινή τους επίσης… «Καλοκαιριάτικα, εν μέσω κορονοϊού και να μην έχουμε νερό για βασικές ανάγκες», διαμαρτύρονταν κατά την ολονύκτια επικοινωνία τους στα γραφεία του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ. Αλλοι επικοινωνούσαν μέσω e-mail με την εφημερίδα, αναφέροντας προβλήματα στη φροντίδα μωρών, ηλικιωμένων και παιδιών που προετοιμάζονταν για πανελλήνιες και δεν μπορούσαν να ρίξουν ούτε λίγο νερό στο πρόσωπό τους.

Κάτοικοι έφθασαν να επικοινωνήσουν με την Πυροσβεστική ακόμη και την Αστυνομία, αναζητώντας τηλέφωνα της διοίκησης της ΔΕΥΑΜΒ, κάποιοι επιχείρησαν να επικοινωνήσουν ακόμη και με τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας, τηλεφωνώντας στο γραφείο του!

Απελπισμένοι βγήκαν στους δρόμους, αναζητώντας τα συνεργεία και βρέθηκαν μπροστά σε πρωτόγνωρες εικόνες. Μεσάνυχτα, κάποιοι είχαν επιστρατεύσει κουβάδες και μπιτόνια και έπαιρναν νερό από πομόνα στον δρόμο, στην οδό Αφροδίτης, για να καλύψουν στοιχειώδεις ανάγκες υγιεινής.

Η υδροδότηση άρχισε να αποκαθίσταται σταδιακά μετά τις έξι το πρωί. Κάποιοι πήραν νερό, μετά τις 7 το πρωί, έχοντας συμπληρώσει σχεδόν 24 ώρες χωρίς το πολύτιμο αγαθό.

«Συγγνώμη» ζήτησε η ΔΕΥΑΜΒ

Με ανακοίνωσή της χθες το πρωί, η ΔΕΥΑΜΒ, ζήτησε «συγγνώμη» από τους κατοίκους της Νέας Δημητριάδας, αναλαμβάνοντας την ευθύνη για την καθυστέρηση επίλυσης του προβλήματος αλλά και την έλλειψη ενημέρωσης:

«Οφείλουμε να ζητήσουμε συγγνώμη από τους κατοίκους της Ν. Δημητριάδας, για την πολύωρη διακοπή νερού που συνέβη την Τρίτη 15 Ιουνίου και την ταλαιπωρία που υπέστησαν. Ανεξάρτητα από τους τεχνικούς λόγους που επέβαλαν την πολύωρη διακοπή (στους οποίους θα αναφερθούμε στη συνέχεια), οι πολίτες δεν οφείλουν να υφίστανται την όποια ταλαιπωρία από τις παρεμβάσεις της υπηρεσίας και εν μέσω της θερινής περιόδου να αποστερούνται το τρεχούμενο νερό. Όπως επιπλέον δεν οφείλουν να αγωνιούν λόγω της πλημμελούς ενημέρωσης.

Σε ό,τι αφορά στη βλάβη και την έκτασή της ενημερώνουμε ότι επί των οδών Φιλιππίδη και Ροστώβ, ένθεν και ένθεν του Αναύρου και ακριβώς ανάντη της Γ. Δήμου και Ορμινίου αντίστοιχα, υπάρχουν δύο κεντρικά φρεάτια του δικτύου της ύδρευσης, κατασκευής 1998. Οι σωληνώσεις των φρεατίων παρουσίαζαν διαρροές ενώ οι δικλείδες των σωληνώσεων διατομής Φ400 δυσλειτουργία με αποτέλεσμα να μην απομονώνονται οι κλάδοι του δικτύου.

Η επέμβαση είχε ακριβώς αυτό το αντικείμενο. Τον περιορισμό των διαρροών και την αντικατάσταση των δικλείδων. Δυστυχώς η παλαιότητα του εξοπλισμού και το μέγεθος των διαρροών, οδήγησαν στην απόλυτη παραβίαση του χρόνου διακοπής που είχε αναγγελθεί και ο χρόνος που απαιτήθηκε ήταν 22 ώρες αντί για τις 6 ώρες που είχαν ανακοινωθεί. Σε αυτό ευθύνεται απολύτως η υπηρεσία.

Κλείνοντας ζητούμε για μία ακόμη φορά συγγνώμη από τους πολίτες που επλήγησαν από την πολύωρη διακοπή νερού».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου