ΤΟΠΙΚΑ

Εμποροϋπάλληλοι Μαγνησίας: Δύσκολοι καιροί για προβοκάτορες

εμποροϋπάλληλοι-μαγνησίας-δύσκολοι-552495

Από τον Σύλλογο Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Μαγνησίας εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Δεν είχε κανείς παρά να δει την πρωινή «ενημέρωση» για την απεργία που επιχείρησαν να στήσουν τα κεντρικά ΜΜΕ.

Πρώτα, κατέβηκαν στο λιμάνι για τα γνωστά «ρεπορτάζ» με τον τουρισμό που καταστρέφεται και τους δήθεν αγανακτισμένους με την απεργία πολίτες.

Και βρήκαν όντως αγανακτισμένους πολίτες, όμως όχι με τους απεργούς… αλλά με τους εφοπλιστές.

Να μερικά απ’ όσα κατέγραψαν στα ζωντανά ρεπορτάζ τους – επί λέξει:

«Με τις εταιρείες τα βάζουμε. Δεν τα βάζουμε με τους απεργούς γιατί εργαζόμενοι είμαστε όλοι και το νομοσχέδιο είναι σφαγείο».

«Καλά κάνουν κι απεργούν οι άνθρωποι και μπράβο τους! Εμείς με τις εταιρείες τα έχουμε που δεν μας ενημέρωσαν».

«Δίκιο έχουν. Τι μας έφεραν εδώ; Για να ασκήσουμε πίεση στην απεργία;».

«Καλά κάνουν και απεργούνε. Κι εγώ εδώ θα καθίσω, μαζί τους».

Το κάζο παραήταν μεγάλο για να χωνευτεί, τα λεξοτανίλ στα κοντρόλ έφευγαν με τις χούφτες και οι συνδέσεις κόπηκαν άρον άρον αφού δεν …τράβαγε η ομάδα της προβοκάτσιας. Κλάμα στα κοντρόλ! Και μαζί στην ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ (και τους όμοιούς τους στο Εργατικό Κέντρο Βόλου) που τους στέρεψε άλλο ένα επιχείρημα για να δικαιολογήσουν το ξεπούλημα της απεργίας…

Επόμενη λύση: το γνωστό κλισεδάκι της «φοβερής ταλαιπωρίας στους δρόμους».

Βγάζουν λοιπόν τους έρμους τους δημοσιογράφους που λένε την κίνηση στους δρόμους οι οποίοι λένε ότι η κίνηση είναι… καλύτερη από τις άλλες μέρες, και πως το δυσκολότερο σημείο είναι ένα σημείο που γίνονται… εργασίες. Και πάλι κλάμα στα κοντρόλ…!

Και αφού το «ζωντανό» ρεπορτάζ συνέχιζε να μην τραβάει, είπαν να διαβάσουν από τα κείμενά τους τη θεωρία της κυβέρνησης για το «φιλεργατικό» έκτρωμα. Και πάνω εκεί που αρχίζουν να εξηγούν για τα «πρότυπα» της διευθέτησης όπως π.χ. ο «Παπαστράτος» και οι τράπεζες, έρχεται μήνυμα από ακροάτρια που λέει ότι δουλεύει σε τράπεζα 8 χρόνια κι ότι μικρότερο ωράριο έχουν μόνο στα χαρτιά, αφού καθημερινά δουλεύουν 2 ώρες παραπάνω που δεν πληρώνονται κι ας χτυπάνε κάρτα!

Θα χρειαστούν βέβαια πολλή «σόδα», αλλά ας το χωνέψουν μια και καλή: «Αντικοινωνικές» δεν είναι οι απεργίες, οι κινητοποιήσεις, ο αγώνας για να ζήσουν οι εργαζόμενοι όπως μπορούν στον 21ο αιώνα. Αντικοινωνικό είναι το σάπιο σύστημά τους, και το νομοσχέδιο έκτρωμα που θα καταλήξει στον κάλαθο των αχρήστων. Όλοι το απόγευμα στις 7 μ.μ. στην πλατεία Ελευθερίας».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου