ΤΟΠΙΚΑ

Αδιόρθωτος… ναρκέμπορος ο 30χρονος που συνελήφθη στον Βόλο

αδιόρθωτος-ναρκέμπορος-ο-30χρονος-πο-552684

Ηταν μέλος εγκληματικής οργάνωσης και αποφυλακίστηκε πριν από ενάμισι χρόνο περίπου, πριν συλληφθεί ξανά από αστυνομικούς του ΤΔΝ Βόλου

Δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών άσκησε ο εισαγγελέας σε βάρος 30χρονου, ο οποίος συνελήφθη προχθές το βράδυ από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Βόλου.

Πρόκειται για αλλοδαπό, ο οποίος έχει απασχολήσει πολλές φορές στο παρελθόν τις διωκτικές αρχές για υποθέσεις ναρκωτικών, σε διαφορετικές περιοχές. Την τελευταία φορά, είχε συλληφθεί στη Σκιάθο, επίσης για υπόθεση ναρκωτικών.

Το τελευταίο διάστημα, ο 30χρονος βρισκόταν στον Βόλο, όπου φέρεται να συνέχιζε ανενόχλητος τη δράση του, προμηθεύοντας «πιάτσες» με κοκαΐνη και χασίς.

Τον 30χρονο παρακολουθούσαν αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Βόλου, ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων για διακίνηση ποσοτήτων κοκαΐνης και κάνναβης. Προχθές Δευτέρα το βράδυ τον εντόπισαν να κινείται με δίκυκλη μοτοσικλέτα.

Τον ακινητοποίηση και σε έλεγχο που έκαναν βρέθηκαν στην κατοχή του και κατασχέθηκαν δύο νάιλον συσκευασίες με κοκαΐνη, συνολικού βάρους 1,88 γραμμαρίων, το χρηματικό ποσό των 130 ευρώ και ένα κινητό τηλέφωνο.

Μετά τη σύλληψη ακολούθησε έρευνα στο σπίτι του, όπου με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου βρέθηκαν επιπλέον και κατασχέθηκαν μία νάιλον συσκευασία με ποσότητα κάνναβης, βάρους 94,86 γραμμαρίων, έξι νάιλον συσκευασίες με κοκαΐνη, βάρους 36,96 γραμμαρίων, μία ζυγαριά, δύο κινητά τηλέφωνα και το χρηματικό ποσό των -200- ευρώ. Κατασχέθηκε ακόμη και η μοτοσικλέτα.

Ο δράστης οδηγήθηκε στον εισαγγελέα ο οποίος του άσκησε δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για διακίνηση ναρκωτικών και τον παρέπεμψε να απολογηθεί στον ανακριτή. Ζήτησε και πήρε προθεσμία και απολογείται αύριο, Πέμπτη.

Ο 30χρονος είχε συλληφθεί και στο παρελθόν ως μέλος εγκληματικής οργάνωσης που διακινούσε χασίς. Στην οργάνωση συμμετείχαν κι άλλοι αλλοδαποί. Ο ίδιος είχε εκτίσει και ποινή φυλάκισης. Είχε σχεδόν ενάμιση χρόνο ελεύθερος. Τον Ιανουάριο του 2020 αποφυλακίστηκε τελευταία φορά, ωστόσο φέρεται να επέστρεψε στην… ενεργό δράση και συνελήφθη ξανά.

ΕΛ. ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου