ΤΟΠΙΚΑ

Εθελοντές ψυχής και προσφοράς στην ομάδα volos spearfishing

εθελοντές-ψυχής-και-προσφοράς-στην-ομ-553024

Αλιευτική δραστηριότητα για την ενίσχυση του Ορφανοτροφείου Βόλου με πρωτοβουλία της ομάδας volos spearfishing

Αλιευτική δράση για καλό σκοπό διοργανώθηκε προχθές, με τη διαδικτυακή ομάδα volos spearfishing, που δημιούργησε ο Απόστολος Σουλδάτος, να δραστηριοποιείται για την ενίσχυση του Ορφανοτροφείου Βόλου. Οκτώ μέλη της ομάδας συμμετείχαν στην εθελοντική δράση, προσφέροντας αλιεύματα συνολικού βάρους 10 περίπου κιλών για το γεύμα των παιδιών του Ιδρύματος.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Ο Απόστολος Σουλδάτος, ιδρυτής της σελίδας στο facebook volos spearfishing, που ασχολείται με την ερασιτεχνική υποβρύχια αλιεία, σχεδίασε με την ομάδα του τη συγκεκριμένη δράση, προχθές το πρωί, με σκοπό η ψαριά να προσφερθεί στα παιδιά του Ορφανοτροφείου. Το ίδιο μεσημέρι, η ομάδα παρέδωσε τα αλιεύματα στο Ορφανοτροφείο.

Με χαμόγελα ευχαριστιών και ευγνωμοσύνης δέχτηκαν την συγκινητική προσφορά τα παιδιά και το έμψυχο δυναμικό του Ορφανοτροφείου, υπογραμμίζοντας ότι: «Τέτοιου είδους κινήσεις δηλώνουν με τον καλύτερο τρόπο την στήριξη στο Ιδρυμά μας. Ελπίζοντας στη συνέχιση της στήριξης και της αλληλεγγύης εκ μέρους τους, τους διαβεβαιώνουμε ότι συμμετείχαν ουσιαστικά στην παροχή ποιοτικών υπηρεσιών στα παιδιά μας. Τα παιδιά τους ευχαριστούν θερμά και τους εύχονται καλό καλοκαίρι».

Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ επικοινώνησε με τον κ. Σουλδάτο, «ψυχή» της προσπάθειας, ο οποίος υπογράμμισε ότι «στόχος μας είναι να κάνουμε κάποιες δράσεις για να βοηθήσουμε τον τόπο και τα ευαγή Ιδρύματα της περιοχής».

Η διαδικτυακή σελίδα volos spearfishing δημιουργήθηκε πριν από τέσσερις περίπου μήνες και μετράει ήδη 400 μέλη, που ασχολούνται ερασιτεχνικά με την υποβρύχια αλιεία και επιθυμούν να αναπτύξουν δράσεις προσφοράς για το κοινωνικό σύνολο. Με δράση 24 ετών στο ενεργητικό του, στο πεδίο της ερασιτεχνικής υποβρύχιας αλιείας και εντυπωσιακά τρόπαια, ανάμεσα στα οποία κατέχει περίοπτη θέση ροφός βάρους 17 κιλών, ο κ. Σολδάτος δημιούργησε την συγκεκριμένη σελίδα στο facebook, ανοίγοντας δρόμους επικοινωνίας με όσους μοιράζονται κοινά ενδιαφέροντα και χόμπι.

Στην προχθεσινή υποβρύχια ερασιτεχνική υποβρύχια αλιευτική δράση, συμμετείχαν οι: Γιώργος Πετρίδης, Αλέκος Σουλδάτος, Απόστολος Σουλδάτος, Χρυσόστομος Κολοβός, Βασίλης Κουτσορεβίθης, Αποστόλης Καλογήρου, Σπύρος Βλαχόπουλος και Νίκος Κράββαρης.

Πρόκειται για την πρώτη από μια σειρά κοινωνικές δραστηριότητες που σχεδιάζει να πραγματοποιήσει η ομάδα, με στόχο την στήριξη Ιδρυμάτων της περιοχής. Όπως υπογράμμισε ο κ. Σουλδάτος «μας προσέφερε χαρά η συγκεκριμένη δράση προσφοράς στο Ορφανοτροφείο, διότι τα αλιεύματα δόθηκαν για καλό σκοπό και έχουμε στόχο να συνεχίσουμε».

Η προχθεσινή δράση πραγματοποιήθηκε με την συνδρομή μιας επιχείρησης από τον Βόλο και δύο από την Αθήνα, ως χορηγών, με τον κ. Σουλδάτο να υπογραμμίζει ότι «στόχος μας είναι να προωθήσουμε τον εθελοντισμό και την κοινωνική προσφορά, να παροτρύνουμε τα νέα παιδιά να προσφέρουν, μέσα από δράσεις που προωθούν το ομαδικό πνεύμα και την κοινωνική συναναστροφή».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου