ΤΟΠΙΚΑ

Ανοίγουν οι πτήσεις από Ηράκλειο για Νέα Αγχίαλο

ανοίγουν-οι-πτήσεις-από-ηράκλειο-για-ν-553432

Σήμερα η εκκίνηση στο αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου, που εντάσσεται στον χάρτη των τακτικών δρομολογιακών αερογραμμών

Με αναμμένες μηχανές τα αεροπλάνα της Sky Express, με τη νέα γραμμή, που θα συνδέει το αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου με το Ηράκλειο, να ανοίγει σήμερα Τρίτη 15 Ιουνίου. Το πρώτο αεροπλάνο θα προσγειωθεί στις 22.15 στο αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου και θα εκτελούνται σε εβδομαδιαία βάση δύο δρομολόγια.

Τοπικοί φορείς, ξενοδόχοι και όλοι οι επαγγελματικοί κλάδοι, εναποθέτουν ελπίδες στη συγκεκριμένη γραμμή, καθώς αναμένεται να τονώσει τους τουριστικούς και εμπορικούς – οικονομικούς δεσμούς, μεταξύ των δύο περιοχών, με τον αερολιμενάρχη Νέας Αγχιάλου Κώστα Ευσταθίου να εμφανίζεται αισιόδοξος, μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ.

Η πρώτη εσωτερική πτήση, που θα συνδέει τον Βόλο, τη Θεσσαλία και την Κεντρική Ελλάδα με τη χερσόνησο της Κρήτης μέσω του αεροδρομίου Κεντρικής Ελλάδας στη Νέα Αγχίαλο, που ξεκινά σήμερα, σηματοδοτεί την έναρξη μίας προσπάθεας, ώστε η περιοχή να «ανοίξει» δρόμους τουριστικής ανάπτυξης αξιοποιώντας την υποδομή του αεριλιμένα.

Με το σύνθημα «Μία πτήση – Αμέτρητες επιλογές στην Κρήτη και την Κεντρική Ελλάδα χθες το απόγευμα παρουσιάστηκε στον κρατικό αερολιμένα Νέας Αγχιάλου η νέα αεροπορική γραμμή Βόλος-Ηράκλειο-Βόλος, που δρομολογεί η εταιρεία Sky Express, με έδρα την Κρήτη.

Σύμφωνα με το πλάνο των πτήσεων για το αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου, θα εκτελούνται σε εβδομαδιαία βάση δύο δρομολόγια, ενώ το κόστος του εισιτηρίου θα ξεκινά από 39,30 ευρώ. Συγκεκριμένα, τα δρομολόγια που θα εκτελούνται είναι κάθε Τρίτη αναχώρηση από Βόλο 22:40 και άφιξη 00:10 στο Ηράκλειο Κρήτης και κάθε Παρασκευή αναχώρηση από Βόλο 10:55 π.μ. και άφιξη 12:15 μ.μ. αντίστοιχα.

Τα αεροσκάφη που θα δρομολογηθούν θα είναι 48 και 70 θέσεων αντίστοιχα. Προς στιγμή το πτητικό πρόγραμμα της Sky Express έχει καταρτιστεί για να διαρκέσει μέχρι τον Οκτώβριο, απώτερος στόχος όμως της εταιρείας είναι να δημιουργηθούν προϋποθέσεις μόνιμης αεροπορικής γραμμής προς την Κρήτη.

Τα μηνύματα πάντως από τις προκρατήσεις είναι ενθαρρυντικά, ενώ όπως εκτιμούν τοπικοί φορείς, η νέα γραμμή θα συμβάλλει αποφασιστικά στην ενδυνάμωση των τουριστικών και εμπορικών- οικονομικών δεσμών, μεταξύ των δύο περιοχών, ενισχύοντας την προσπάθεια ανάπτυξης του αεροδρομίου Νέας Αγχιάλου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου