ΤΟΠΙΚΑ

«Ο ΣΥΡΙΖΑ κατακεραυνώνει το εργασιακό νομοσχέδιο ενώ υπέγραψε το 2019 τις “ευέλικτες ρυθμίσεις εργασίας”»

ο-συριζα-κατακεραυνώνει-το-εργασιακ-554505

«Το νομοσχέδιο για την προστασία της εργασίας αποτελεί μια εμβληματική μεταρρύθμιση που μετουσιώνει με ξεκάθαρο τρόπο τις κοινωνικές προτεραιότητες της ΝΔ σε κυβερνητικές πράξεις». Αυτό τόνισε ο βουλευτής Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Κωνσταντίνος Μαραβέγιας στην ομιλία του ως εισηγητής της πλειοψηφίας, κατά την πρώτη συνεδρίαση για το εργασιακό νομοσχέδιο στην Ολομέλεια της Βουλής. Ο κ. Μαραβέγιας υπεραμύνθηκε των διατάξεων του νομοσχεδίου και για μια ακόμη φορά κατηγόρησε τα κόμματα της αντιπολίτευσης για προσπάθεια διαστρέβλωσης και φαρισαϊσμό.

Στο «στόχαστρο» του βουλευτή βρέθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος υποστήριξε σε δηλώσεις του ότι σε ποσοστό 80% οι πολίτες είναι αρνητικοί στις αλλαγές που προωθεί η κυβέρνηση. «Γνωρίζουμε ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν τα πάει καλά με την αριθμητική, έχει μιλήσει παλιότερα για αλλαγή 360 μοιρών. Όμως το μονοψήφιο ποσοστό να το κάνει 80% δεν έχει ξαναγίνει», σχολίασε και πρόσθεσε ότι όσοι συγκεντρώθηκαν στο Σύνταγμα την περασμένη Πέμπτη ήταν μόνο οργανωμένα μέλη κομμάτων και συνδικαλιστικά στελέχη, που δεν αντιστοιχούν στο 80% του ελληνικού λαού.

Αίσθηση προκάλεσε η αναφορά του κ. Μαραβέγια στη διδακτορική διατριβή της Έφης Αχτσιόγλου στο πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, που δημοσιεύθηκε το 2014, με θέμα “Τα συνδικαλιστικά δικαιώματα απέναντι στις οικονομικές ελευθερίες της ενωσιακής έννομης τάξης”. Το συμπέρασμα της κ. Αχτσιόγλου ήταν ότι η ΕΕ δια των θεσμών της αρνείται συστηματικά να προστατεύσει τα εργασιακά δικαιώματα. Μάλιστα εξαπέλυε τότε έναν λίβελλο κατά διαφόρων Κοινοτικών Οδηγιών για τα εργασιακά δικαιώματα, που ως γνωστόν αποτελούν πολιτικές αποφάσεις στην ΕΕ.

Ωστόσο, 5 χρόνια αργότερα, όπως είπε, ως υπουργός Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ αναγκάστηκε να συνυπογράψει Κοινοτική Οδηγία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και Συμβουλίου, η οποία περιλάμβανε τις λεγόμενες «ευέλικτες ρυθμίσεις εργασίας». «Οι συγκεκριμένες ρυθμίσεις αφορούν ακριβώς στη δυνατότητα διαμόρφωσης του 8ωρου που γενικεύει το παρών νομοσχέδιο, έτσι ώστε αυτή να προσφέρεται σε όλους τους εργαζόμενους, μια διάταξη που κατακεραυνώνει σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά την υπέγραφε η υπουργός Εργασίας του πριν δυο χρόνια», όπως είπε ο κ. Μαραβέγιας.

Στο πλαίσιο αυτό, ο βουλευτής κατήγγειλε τον ΣΥΡΙΖΑ «για παροιμιώδεις πολιτικές κολοτούμπες και την κ. Αχτσιόγλου για τεράστια προσωπική αναξιοπιστία, λέγοντας ότι το 2014 γράφει ολόκληρη διατριβή για το πώς φαλκιδεύει η ΕΕ τα δικαιώματα των εργαζομένων, το 2019 όμως συμφωνεί με την ΕΕ, αλλά το 2021 ξανακαταγγέλλει ως «κατάπτυστο» αυτό που η ίδια υπέγραψε». «Τελικά στον ΣΥΡΙΖΑ, πηγαίνοντας διαρκώς από το ένα άκρο στο άλλο, πιστεύουν ότι έτσι θα ζαλίσουν τους ψηφοφόρους, ώστε να μην μπορούν να τους αποδώσουν κάποια συγκεκριμένη πολιτική θέση. ΄Η απλά νομίζουν ότι οι πολίτες πάσχουν από αμνησία…», σχολίασε ο κ. Μαραβέγιας.

Αναφερόμενος, εξάλλου, στη δήλωση της Φώφης Γεννηματά ότι το ΚΙΝΑΛ θα καταργήσει -και αυτό- το νέο εργασιακό», επισήμανε ότι «ο ακραίος αυτός αναχρονισμός δείχνει δυστυχώς ότι δεν είναι μόνο η Αριστερά στην Ελλάδα που ζει στο παρελθόν. Διάφορα κόμματα διαμορφώνουν την δική τους εικονική πραγματικότητα. Με ψέματα ή αυταπάτες, όπως λένε οι ίδιοι».

Ο κ. Μαραβέγιας επανέλαβε ότι τα κόμματα της αντιπολίτευσης απορρίπτουν το νέο νομοσχέδιο, επιμένοντας σε ψέματα για «κατάργηση του 8ωρου», «μείωση αποδοχών», «διευκόλυνση απολύσεων» και ένα σωρό άλλες αστειότητες, που θα αποκαλυφθούν πολύ σύντομα. «“Κυριακή κοντή γιορτή”. Η εφαρμογή του νέου εργασιακού θα είναι άμεση, οπότε όλοι οι εργαζόμενοι θα δουν για παράδειγμα ότι όχι μόνο το 8ωρο δεν έγινε 12ωρο, αλλά πως απέκτησαν το δικαίωμα σε νέες άδειες και την δυνατότητα να διαχειρίζονται καλύτερα τον χρόνο εργασίας τους», τόνισε ο βουλευτής.

Μάλιστα, για μια ακόμη φορά αναφέρθηκε στις τιμωρητικές απολύσεις του ΣΥΡΙΖΑ στο ραδιοφωνικό σταθμό του «Στο Κόκκινο», το 2018, αλλά και στις απολύσεις του ΚΚΕ στον ραδιόφωνο του 902, καταθέτοντας στα πρακτικά της Βουλής τις τότε καταγγελίες των εργαζομένων.

Κλείνοντας, υπογράμμισε ότι, μακριά από αναχρονισμούς και κομματικά απολιθώματα, η ΝΔ πιστεύει πως έχει φτάσει η ώρα να συντονιστεί η Ελλάδα με τη σύγχρονη ευρωπαϊκή κοινωνική πολιτική και κυρίως με τις ραγδαίες αλλαγές που φέρνει η 4η βιομηχανική επανάσταση, γι’ αυτό και στηρίζει το εργασιακό νομοσχέδιο και τη μεταρρυθμιστική προσπάθεια της κυβέρνησης.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου