ΤΟΠΙΚΑ

Οικονομική ενίσχυση των παραγωγών πωλητών λαϊκών αγορών ζητά ο Αλ. Μεϊκόπουλος

οικονομική-ενίσχυση-των-παραγωγών-πω-554648

Να ενισχύσει έμπρακτα οικονομικά τους παραγωγούς πωλητές λαϊκών αγορών, οι οποίοι εξαιτίας της εφαρμογής των μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα αναγκάστηκαν να χάσουν σημαντικό μέρος της παραγωγής τους και να επιβαρυνθούν οικονομικά, ζήτησε με Ερώτησή του προς τον Υπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων ο Βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος.

Όπως επεσήμανε ο Βουλευτής, σύμφωνα με πρόσφατη σχετική Υπουργική Απόφαση, οι λαϊκές αγορές μέχρι και 14 Ιουνίου λειτουργούσαν με το μέτρο των αποστάσεων 50-50. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι σε κάθε υπαίθρια αγορά, από τους πωλητές (παραγωγούς και επαγγελματίες) που δραστηριοποιούνται σε αυτήν, σύμφωνα με την άδειά τους, συμμετείχαν πωλητές σε ποσοστό 50%.

«Η παράταση του εν λόγω μέτρου που ίσχυε για όλο το χρονικό διάστημα έξαρσης της πανδημίας έφερε σε εξαιρετικά δύσκολη θέση τους παραγωγούς πωλητές, καθώς οι συνθήκες της εποχικότητας των νωπών παραγόμενων προϊόντων των παραγωγών πωλητών, τούς οδήγησαν κυριολεκτικά να πετάνε τις σοδειές τους, καθώς τα προϊόντα τους δεν μπορούσαν να καταναλωθούν μετά το πέρας συγκεκριμένων ημερών», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος.

Σύμφωνα με το Βουλευτή, οι παραγωγοί πωλητές που εξαιτίας του περιορισμού δεν μπορούσαν να συμμετέχουν στις λαϊκές και να πωλήσουν τα προϊόντα τους όλες τις ημέρες που αυτές λειτουργούσαν, είχαν παραγόμενη σοδειά, η οποία ωστόσο δεν έφτανε στους καταναλωτές και καταστρεφόταν.

«Στην μεγάλη οικονομική τους ζημία οι παραγωγοί πωλητές προσθέτουν ως επιβαρυντικό παράγοντα και την αύξηση του κόστους παραγωγής που έχει επιφέρει η πανδημία και οι ακόλουθες συνέπειές της, αναφέροντας πως χρειάζονται έμπρακτη στήριξη εκ μέρους της πολιτείας», σημείωσε ο Βουλευτής, ζητώντας από τον αρμόδιο Υπουργό να παρέμβει άμεσα και να στηρίξει έμπρακτα τους παραγωγούς πωλητές των λαϊκών αγορών της Μαγνησίας για τη μέχρι σήμερα σημαντική απώλεια του εισοδήματός τους.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου