ΤΟΠΙΚΑ

Παιδιά και έφηβοι ετοιμάζουν βαλίτσες για τις κατασκηνώσεις της τοπικής Εκκλησίας

παιδιά-και-έφηβοι-ετοιμάζουν-βαλίτσε-554778

Ανταπόκριση άνευ προηγουμένου από γονείς και μαθητές κάθε ηλικίας, με πλήθος εγγραφών μέσα σε λίγες μέρες, μόλις έγινε γνωστή η επαναλειτουργία της κατασκήνωσης της Μητρόπολης Δημητριάδος, στον Αγιο Λαυρέντιο. Μετά την περσινή αναγκαστική «σιωπή», λόγω της πανδημίας, παιδιά και έφηβοι ετοιμάζουν βαλίτσες.

Εντυπωσιακό είναι το γεγονός ότι σε λίγες μόλις μέρες, έκλεισαν, σχεδόν, οι θέσεις στις πρώτες περιόδους, που απευθύνονται σε παιδιά δημοτικού, με τις εγγραφές να συνεχίζονται στο μεταξύ.

«Φέτος, λόγω της κατάστασης, θα είναι λιγότερα τα παιδιά σε κάθε περίοδο, και συγκεκριμένα 54 από τα 100 περίπου, που συμμετείχαν τα προηγούμενα χρόνια, πριν την πανδημία», ανέφερε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο π. Καλλίνικος Γεωργακόπουλος.

Πριν την πανδημία, περίπου 700 παιδιά συμμετείχαν συνολικά στις δράσεις της κατασκήνωσης και φέτος θα είναι περίπου 350, με τις ηλικίες να κυμαίνονται από το δημοτικό μέχρι και το Πανεπιστήμιο.

«Υπάρχει λαχτάρα των παιδιών για την κατασκήνωση. Ο κόσμος την στερήθηκε όλο το προηγούμενο διάστημα και ανταποκρίθηκε με ενθουσιασμό, ενόψει της επαναλειτουργίας των δομών της Μητρόπολης Δημητριάδος, στον Αγιο Λαυρέντιο, διότι όλοι νιώθουν μέλη της ίδιας οικογένειας», σημείωσε ο π. Καλλίνικος.

Εξι οι κατασκηνωτικές περίοδοι στις οποίες θα μπορούν να συμμετάσχουν τα παιδιά το φετινό καλοκαίρι, αρχής γενομένης από την πρώτη περίοδο, 27 Ιουνίου έως 4 Ιουλίου, για τα αγόρια που τελείωσαν την Γ΄, Δ΄, και Ε΄ Δημοτικού, με υπεύθυνο τον Αρχιμανδρίτη Καλλίνικο Γεωργακόπουλο.

Η δεύτερη περίοδος, 4 έως 11 Ιουλίου, απευθύνεται σε κορίτσια που τελείωσαν την Γ΄, Δ΄, και Ε΄ Δημοτικού, με υπεύθυνους τον π. Βασίλειο Αδάμ και την πρεσβυτέρα Λαμπρινή Λουλουδάκη.

Η τρίτη περίοδος, 11 έως 18 Ιουλίου, απευθύνεται στα αγόρια που τελείωσαν την Στ΄ Δημοτικού και Α΄ και Β΄ Γυμνασίου, με υπεύθυνο τον Αρχιμανδρίτη Καλλίνικο Γεωργακόπουλο.

Η τέταρτη περίοδος, 25 Ιουλίου έως 1 Αυγούστου, για τα αγόρια που τελείωσαν την Γ΄ Γυμνασίου και Α΄, Β΄, Γ΄, Λυκείου, θα λειτουργήσει με υπεύθυνο τον Αρχιμανδρίτη Καλλίνικο Γεωργακόπουλο.

Η πέμπτη περίοδος, 1 έως 8 Αυγούστου, για τα κορίτσια που τελείωσαν την Γ΄, Δ΄, Ε΄, Στ΄ Δημοτικού, θα λειτουργήσει με υπεύθυνη την Γεωργία Λύτρα.

Η έκτη και τελευταία περίοδος, 8 έως 15 Αυγούστου, για τα κορίτσια που τελείωσαν την Γ΄ Γυμνασίου και Α΄, Β΄, Γ΄ Λυκείου , θα λειτουργήσει με υπεύθυνη την Μαρία Παππά.

Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο Βιβλιοπωλείο της Ιεράς Μητροπόλεως «Ο Λύχνος», Κ. Καρτάλη – Ανθ. Γαζή, με τηλέφωνο επικοινωνίας 2421032916.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου