Κάλεσμα της ΔΑΣ ΟΤΑ για τη συγκέντρωση ενάντια στο νομοσχέδιο για τα εργασιακά

Τελευταία ενημέρωση: 2021-06-14, 12:02:41
Κάλεσμα της ΔΑΣ ΟΤΑ για τη συγκέντρωση ενάντια στο νομοσχέδιο για τα εργασιακά

 

Η παράταξη της ΔΑΣ-ΟΤΑ που συμμετέχει στη Διοίκηση του συλλόγου Εργαζομένων στους ΟΤΑ Μαγνησίας, καλεί τους εργαζόμενους στους Δήμους της Μαγνησίας στη συγκέντρωση ενάντια στο νέο νομοσχέδιο για τα εργασιακά, την Τετάρτη 16 Ιουνίου, στις 7 το απόγευμα στην Πλατεία Ελευθερίας στον Βόλο.

Σε ανακοίνωση - κάλεσμα αναφέρονται τα εξής: «Η Κυβέρνηση φέρνει στη Βουλή το νομοσχέδιο που τσακίζει τις ζωές μας σήμερα  Δευτέρα 14/6 και ετοιμάζεται να το ψηφίσει με διαδικασίες εξπρές την Τετάρτη 16/6.

Την περασμένη Πέμπτη εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι σε ολόκληρη τη χώρα διατράνωσαν την απαίτηση τους το νομοσχέδιο να αποσυρθεί, να γίνει κουρελόχαρτο. Οι απεργιακές συγκεντρώσεις, μαζί και αυτή στο Βόλο, ήταν οι μεγαλύτερες που έγιναν τα τελευταία χρόνια.

Συνεχίζουμε τη μάχη. Το νομοσχέδιο αυτό δεν φτιασιδώνεται. Δεν είναι πρόοδος και εκσυγχρονισμός η κατάργηση του 8ωρου, οι απλήρωτες υπερωρίες, η οριστική κατάργηση της Κυριακάτικης Αργίας, η τηλεργασία χωρίς όρια, η απελευθέρωση των απολύσεων, το νέο χτύπημα της συνδικαλιστικής δράσης, του απεργιακού δικαιώματος και τόσες άλλες αντεργατικές διατάξεις του νομοσχεδίου.

Τώρα είναι η ώρα της αποφασιστικής μάχης για μας και τις οικογένειες. Δε χωρά καμία μοιρολατρία. Κανένας εφησυχασμός για δήθεν κατάργηση των αντεργατικών διατάξεων από μια άλλη κυβέρνηση στο μέλλον. Οι εργαζόμενοι έχουμε πικρή πείρα από όσους υπόσχονταν στο παρελθόν και μόλις ανέλαβαν ψήφισαν νέες «μνημονιακές αλυσίδες».

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
9
+
6
=