ΤΟΠΙΚΑ

Βροχή αγωγών στη ΔΗΤΕΒ

βροχή-αγωγών-στη-δητεβ-851206

Αγωγές και δικαστικές προσφυγές κατά της ΔΗΤΕΒ ύψους 176.000 ευρώ αντιμετωπίζει η σημερινή διοίκηση της δημοτικής επιχείρησης σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα χθες ο δήμαρχος Βόλου και πρόεδρος της εταιρείας Αλέκος Βούλγαρης.
Ο κ. Αλ. Βούλγαρης επανέλαβε ότι πρόθεση της δημοτικής αρχής είναι να νοικοκυρέψει την ΔΗΤΕΒ, ενώ ήταν ιδιαίτερα καυστικός με την στάση της προηγούμενης δημοτικής αρχής που “επιχειρεί, όπως τόνισε, να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, όταν τα οικονομικά στοιχεία είναι αμείλικτα” και επιβεβαιώνουν ότι δεν έχουν βάση οι ισχυρισμοί περί καλής λειτουργίας.
Ο δήμαρχος Βόλου μάλιστα επέμεινε και χθες ότι η ρύθμιση για το ΙΚΑ που υποστηρίζει ο κ. Γούσιος ότι έκανε δεν έγινε ποτέ, αφού τώρα ολοκληρώνεται η διαδικασία με την καταβολή 90.000 ευρώ για την υπαγωγή στη ρύθμιση των 96 δόσεων για τις ανεξόφλητες εισφορές στον Ασφαλιστικό Οργανισμό ύψους 550.000 ευρώ και πλέον μαζί με τα πρόστιμα.
Οι αγωγές που κοινοποιούνται καθημερινά και αφορούν στην προηγούμενη θητεία είναι απανωτές, το θέμα συζητήθηκε στην προχθεσινή συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της επιχείρησης προκειμένου να αποφασιστούν τα επόμενα βήματα αντιμετώπισης της μεγάλης αυτής “οικονομικής θηλιάς” που έρχεται να προστεθεί στα ήδη μεγάλα οικονομικά προβλήματα που κληρονόμησε η σημερινή διοίκηση της Δημοτικής Τουριστικής Επιχείρησης.
Στις αγωγές ξεχωρίζουν εκτυπωτική εταιρία των Αθηνών που για την εκτύπωση 20.000 αντιτύπων τουριστικού περιεχομένου διεκδικεί με αγωγή στο Πρωτοδικείο Αθηνών 16.535 ευρώ
Ο ΟΑΕΔ έχει καταλογίσει στην Επιχείρηση επιστροφή ποσού 43.405,60 ευρώ και διακοπή επιχορήγησης από επιδοτούμενο πρόγραμμα το οποίο “καταστρατηγήθηκε”. Η σημερινή διοίκηση κατέθεσε στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Βόλου προσφυγή και αίτηση αναστολής της απόφασης του ΟΑΕΔ.
Μουσικό συγκρότημα εξάλλου διεκδικεί 8.000 ευρώ για συμμετοχή σε μουσική εκδήλωση, για την οποία δεν υπήρχε καμία απόφαση Διοικητικού συμβουλίου ούτε βέβαια σύμβαση συνεργασίας αλλά μόνο προφορική δέσμευση.
Εταιρία τηλεοπτικών και κινηματογραφικών παραγωγών εξάλλου διεκδικεί από τη ΔΗΤΕΒ ποσό 53.865,44 ευρώ για τη δημιουργία video και έχει καταθέσει αγωγή στο Πρωτοδικείο Αθηνών.
Εταιρία σεκιούριτι διεκδικεί 29.015 ευρώ, μετά από προφορική συμφωνία που είχε κάνει με την προηγούμενη διοίκηση για την εγκατάσταση συναγερμού και παροχή υπηρεσιών ασφάλειας, ενώ το ποσό των 5.000 ευρώ έχει επιβληθεί από λιμεναρχείο για αυθαίρετη κατασκευή στον χώρο ναυπήγησης της Αργούς και αναμένεται δικαστική απόφαση.
Ασφαλιστικά μέτρα εξάλλου έχουν κατατεθεί από τον προμηθευτή της τέντας που χρησιμοποιήθηκε ως στέγαστρο της Αργούς και δεν πληρώθηκε, ενώ επίσης για τη λειτουργία της ΔΗΤΕΒ και τις καταγγελίες περί κακοδιοίκησης και κακοδιαχείρισης επί της προηγούμενης δημοτικής αρχής είναι σε εξέλιξη δύο προκαταρκτικές εξετάσεις που έχουν διαταχθεί για την εγγύηση του Ξενία και τα οικονομικά της Αργούς.
Τέλος εκκρεμούν οι προσφυγές τεσσάρων εργαζομένων, που διεκδικούν να τους αναγνωριστεί ότι απασχολούνται στην επιχείρηση με σύμβαση εργασίας αορίστου χρόνου.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου