ΚΤΗΜΑΤΟΜΕΣΙΤΙΚΑ

Δασικοί χάρτες: Παράταση έξι μηνών για την υποβολή αντιρρήσεων

δασικοί-χάρτες-παράταση-έξι-μηνών-για-557223

Μέχρι 13 Ιανουαρίου η προθεσμία στη Μαγνησία

Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας Στερεάς Ελλάδας ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους ότι τροποποιήθηκαν οι σχετικές αποφάσεις ανάρτησης δασικών χαρτών των αρμοδίων Διευθύνσεων Δασών, ως προς την καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή αντιρρήσεων, η οποία παρατείνεται κατά έξι μήνες.

Ως εκ τούτου οι νέες προθεσμίες υποβολής αντιρρήσεων κατά του περιεχομένου των αναρτημένων δασικών χαρτών ανά Περιφερειακή Ενότητα, διαμορφώνονται ως εξής: Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας έως 13-1-2022, στην ΠΕ Λάρισας έως 7-1-2022, στην ΠΕ Τρικάλων έως 30-12-2021, στην ΠΕ Καρδίτσας έως 7-1-2022, στην ΠΕ Φωκίδας έως 13-12-2021, στην ΠΕ Εύβοιας έως 13-12-2021, στην ΠΕ Ευρυτανίας έως 23-12-2021, στην ΠΕ Φθιώτιδας έως 7-1-2022 και στην ΠΕ Βοιωτίας έως 7-1-2022.

Υπενθυμίζεται ότι στην ιστοσελίδα του Φορέα (www.apdthest.gov.gr) αναρτάται το πλήρες κείμενο των ανακοινώσεων – προσκλήσεων των αρμόδιων Διευθύνσεων Δασών προς κάθε ενδιαφερόμενο για γνώση και τυχόν υποβολή αντιρρήσεων κατά του περιεχομένου των δασικών χαρτών καθώς και τα ψηφιακά αρχεία των στην ακόλουθη διεύθυνση http://www.apdthest.gov.gr/site/%CE%99nformation/ForestMaps

Για τους αναρτημένους δασικούς χάρτες μπορεί κάθε ενδιαφερόμενος πολίτης να λαμβάνει γνώση στην ιστοσελίδα του Ν.Π.Δ.Δ. «Ελληνικό Κτηματολόγιο» (https://www.ktimanet.gr/CitizenWebApp/Entrance_Page.aspx), μέσω της οποίας και μόνον μπορούν να υποβάλλονται αντιρρήσεις κατά του περιεχομένου αυτών. Επισημαίνεται ότι για τις περιοχές με κυρωμένο δασικό χάρτη αντιρρήσεις δέχεται μόνο το αναμορφωμένο τμήμα του αναρτούμενου δασικού χάρτη και μόνο ως προς τα τμήματα που δεν έχουν ήδη υποβληθεί αντιρρήσεις ή αιτήματα προδήλων σφαλμάτων.

Οι αντιρρήσεις αφορούν αποκλειστικά και μόνον στην αμφισβήτηση του χαρακτήρα ή της μορφής των εμφανιζόμενων στον δασικό χάρτη εκτάσεων. Δικαίωμα υποβολής αντίρρησης έχουν φυσικά και νομικά πρόσωπα δημοσίου και ιδιωτικού δικαίου, το Ελληνικό Δημόσιο και οι οικείοι Ο.Τ.Α., εφόσον επικαλούνται εμπράγματα ή ενοχικά δικαιώματα επί της αμφισβητούμενης δασικής, χορτολιβαδικής και βραχώδους ή πετρώδους έκτασης.

Γενικές πληροφορίες για το περιεχόμενο του αναρτημένου δασικού χάρτη και του τρόπου υποβολής των αντιρρήσεων παρέχονται στα Σημεία Υποστήριξης της Ανάρτησης κατά τις ημέρες και ώρες λειτουργίας τους, καθ’ όλη τη διάρκεια της περιόδου υποβολής αντιρρήσεων, κατόπιν ραντεβού σύμφωνα με ισχύοντα περιοριστικά μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας.

Τα Σημεία Υποστήριξης της Ανάρτησης των Δασικών Χαρτών (ΣΥΑΔΧ) είναι γραφεία, που λειτουργούν όσο διαρκεί η ανάρτηση του δασικού χάρτη σε κάθε έδρα της Διεύθυνσης Δασών ΠΕ και Δασαρχείο.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στις κατά τόπους αρμόδιες Διευθύνσεις Δασών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας Στερεάς Ελλάδας (www.apdthest.gov.gr, αρχική σελίδα, επικοινωνία, τηλ. κατάλογος).

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου