ΤΟΠΙΚΑ

Mπαράζ διαρρήξεων σε Αγιο Στέφανο και Αλυκές

mπαράζ-διαρρήξεων-σε-αγιο-στέφανο-και-α-557426

Ανθρωποκυνηγητό από κατοίκους, ΔΙΑΣ και υπαλλήλους σεκιούριτι για να εντοπίσουν τον ή τους δράστες

Μπαράζ διαρρήξεων στον Αγιο Στέφανο και τις Αλυκές έθεσε σε συναγερμό τις αρχές και όχι μόνο, καθώς επί ποδός βρίσκονται οι κάτοικοι των δύο περιοχών, προκειμένου να προστατεύουν τις περιουσίες τους.

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, πρόκειται για σπείρα διαρρηκτών, που έβαλε στο μάτι σπίτια, από τα οποία οι ιδιοκτήτες τους απουσιάζουν.

Δύο διαδοχικά βράδια, Τετάρτη και Πέμπτη, λίγο πριν τις 10, «χτύπησαν» στον οικισμό του Αγίου Στεφάνου στον Σωρό. Σε μία μάλιστα περίπτωση γείτονας, που είχε βγει από το σπίτι του στην αυλή για να καπνίσει, αντιλήφθηκε άνδρα ο οποίος μόλις είχε βγει από διπλανή οικία από την οποία απουσίαζαν οι ιδιοκτήτες, κρατώντας μία τσάντα προφανώς με τα κλοπιμαία.

Ο γείτονας άρχισε να καλεί σε βοήθεια, αμέσως βγήκαν στα μπαλκόνια και άλλοι κάτοικοι, ενώ στο σημείο έσπευσε και ο φύλακας της ιδιωτικής εταιρείας σεκιούριτι που έχει αναλάβει την περιφρούρηση του οικισμού με πρωτοβουλία των ιδιοκτητών.

Οι επιτήδειοι προφανώς γνώριζαν ότι η ιδιωτική εταιρεία φύλαξης αναλαμβάνει μετά τις 10 το βράδυ και έτσι αποφάσισαν να δράσουν νωρίτερα.

Ο δράστης που ήρθε σχεδόν πρόσωπο με πρόσωπο με τον γείτονα τράπηκε αμέσως σε φυγή. Παρά το ανθρωποκυνηγητό που ακολούθησε από την Ομάδα ΔΙΑΣ, που ειδοποιήθηκε και από ανθρώπους της σεκιούριτι, έγινε καπνός. Δεν κατέστη δυνατό να εντοπιστεί.

Οι κάτοικοι της περιοχής εκτιμούν ότι είχε συνεργούς που τον περίμεναν σ’ άλλο σημείο, προκειμένου να διευκολύνουν την αποχώρησή του από το σημείο.

Πληροφορίες που διαδόθηκαν μέσω διαδικτύου ότι πλωτό σκάφος του Λιμενικού Σώματος συμμετείχε στις έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών, διαψεύστηκαν στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ από την ίδια τη λιμενάρχη Βόλου, Βασιλική Κωνσταντά, η οποία ήταν κατηγορηματική ότι «δεν ζητήθηκε η συνδρομή και δεν συμμετείχαμε σε έρευνα με πλωτό σκάφος».

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές λίγες ώρες αργότερα άγνωστοι «άνοιγαν» δύο σπίτια στις Αλυκές, λίγα χιλιόμετρα πιο πέρα, με τις αρχές να εκτιμούν ότι πρόκειται για τα ίδια άτομα.

Τέλος, οι ίδιες καλά πληροφορημένες πηγές έλεγαν στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ πως υπάρχουν πληροφορίες για ακόμη δύο διαρρήξεις που σημειώθηκαν προχθές στην ευρύτερη περιοχή των Νέων Παγασών.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου