Διακρίθηκαν σχολεία του Βόλου σε πανελλήνιο διαγωνισμό Γαλλοφωνίας

Τελευταία ενημέρωση: 2021-06-11, 19:02:22
Διακρίθηκαν σχολεία του Βόλου σε πανελλήνιο διαγωνισμό Γαλλοφωνίας

Πανελλήνια διάκριση έλαβαν σχολεία του Βόλου, της Λάρισας και των Τρικάλων στο πλαίσιο του διαγωνισμού Γαλλοφωνίας 2021.

 Συγκεκριμένα, διακρίθηκαν από τον Βόλo, διακρίθηκαν το 4ο Γενικό Λύκειο Βόλου, η Ελληνογαλλική Σχολή «Αγιος Ιωσηφ» Βόλου  και το Κέντρο Γαλλικής Γλώσσας Δέσποινα Παναγιώτη.

Από  την Λάρισα διακρίθηκαν τα σχολεία: Εκπαιδευτήρια Μπακογιάννη – Δημοτικό και  25ο Δημοτικό Σχολείο Λάρισας.

Από τα Τρίκαλα διακρίθηκε το Δημοτικό Σχολείο Μεγάλου Κεφαλόβρυσου Τρικάλων.

Πανελλήνια διάκριση απέσπασαν τα παραπάνω σχολεία στον Εθνικό Διαγωνισμό Γαλλοφωνίας  - Ελλάδα 2021 που διοργανώνει κάθε χρόνο, η Πρεσβεία της Γαλλίας στην Ελλάδα και το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος (ΓΙΕ) σε συνεργασία με τις γαλλόφωνες πρεσβείες στην Ελλάδα και  απευθύνεται σε μαθητές γαλλικής γλώσσας Δημοτικών σχολείων, Γυμνασίων και Λυκείων  από όλη την Ελλάδα.

Το φετινό θέμα : «Η δική μας συλλογή ονείρων και ανακαλύψεων», ένας ασυνήθιστος οδηγός στα γαλλικά της μυστικής  μας Ελλάδας, ήταν η πρόκληση και η έμπνευση στις δημιουργίες των μαθητών.

Φέτος, παρά τις δυσκολίες που συνδέονται με την πανδημία, περισσότεροι από 4.000 μαθητές συνεργάστηκαν με τους Γάλλους δασκάλους, για να συμβάλλουν στην ανακάλυψη του  ελληνικού πολιτισμού , να μεταδώσουν τα όνειρά και τη ζωή στην Ελλάδα.

«Ενα μεγάλο ευχαριστώ στους μαθητές, για τον ενθουσιασμό τους  στην εκμάθηση των γαλλικών! Στους δασκάλους για τη συμμετοχή τους στη διάδοση της γαλλικής γλώσσας και του πολιτισμού και την  εμπιστοσύνη και αγάπη τους για τη Γαλλία. Είναι  πραγματικοί πρεσβευτές  της φιλίας μεταξύ των δύο χωρών , από τις οποίες γιορτάζουμε αυτή τη δεκαετία, μια σημαντική επέτειο», απευθύνει η  Χρύσα Βουλγαράκη, μέλος της εθνικής επιτροπής κριτών, διευθύντρια Γαλλικού Ινστιτούτου Λάρισας.

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
2
+
4
=