ΤΟΠΙΚΑ

Αρχισαν οι εξορμήσεις Βολιωτών σε κοντινές ακτές

αρχισαν-οι-εξορμήσεις-βολιωτών-σε-κον-558401

Αυξητική τάση στην επιβατική κίνηση αστικών και υπεραστικών λεωφορείων

Αυξητική τάση σημειώνεται στα δρομολόγια και την επιβατική κίνηση αστικών και υπεραστικών λεωφορείων μετά την άρση του lockdown, με το καλοκαίρι να ευνοεί τις μικρές ή μεγάλες αποδράσεις σε κοντινούς ή μακρινούς προορισμούς. Αλλαγή πλεύσης και διάθεσης μετά την υποτονική εικόνα που προηγήθηκε, με το έμψυχο δυναμικό των αστικών και υπεραστικών συγκοινωνιών, να εισέρχεται σταδιακά σε γνώριμους ρυθμούς.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Σταδιακή αύξηση παρατηρείται στην επιβατική κίνηση του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Μαγνησίας, με τον πρόεδρο Δημήτρη Κολυνδρίνη να υπογραμμίζει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ότι η ίδια εικόνα παρατηρείται σε όλες τις διαδρομές το τελευταίο δεκαπενθήμερο. «Πιο πολύ έχουν ζήτηση οι διαδρομές εκτός νομού, αλλά και εντός της Μαγνησίας. Και το Πήλιο και ο Αλμυρός έχει κίνηση, από επαγγελματίες που εκμεταλλεύονται μαγαζιά και καταλύματα, αλλά και από επισκέπτες που αρχίζουν δειλά – δειλά να κάνουν τα μπάνια τους», υπογράμμισε ο πρόεδρος.

Με τις ακτές του Αιγαίου και του Παγασητικού να βρίσκονται στην πρώτη γραμμή ενδιαφέροντος, λόγω καλοκαιριού, είναι αναμενόμενη η αύξηση της κίνησης την Παρασκευή, το Σάββατο και την Κυριακή.

Με την πληρότητα να παραμένει στο 65%, και τα δρομολόγια να αυξάνονται, ο κ. Κολυνδρίνης υπογραμμίζει ότι «είναι ενθαρρυντικά τα μηνύματα, αλλά περιμένουμε να δούμε την συνέχεια. Υπάρχει αύξηση στην κίνηση, αλλά δεν έχει φτάσει ακόμη στο επιθυμητό επίπεδο».

Στις αστικές συγκοινωνίες

Αυξητική τάση στην επιβατική κίνηση και στα αστικά λεωφορεία του Βόλου, με τον πρόεδρο Νίκο Ευαγγελινό, να επισημαίνει ότι «ξεπερνάμε το 40% των παλιών εποχών και από το ερχόμενο Σάββατο 12 Ιουνίου θα ξεκινήσουν τα θερινά δρομολόγια. Επανερχόμαστε σχεδόν σε κανονικά επίπεδα δρομολόγησης, με συχνότητα συγκοινωνίας από 12 μέχρι 20 λεπτά καθ’ όλη τη διάρκεια της μέρας, με εξυπηρέτηση σε όλες τις ακτές, για το μπάνιο του πολίτη».

Με το ενδιαφέρον του κόσμου να στρέφεται στις γύρω ακτές, ο κ. Ευαγγελινός τονίζει ότι «έχει ξεκινήσει ο κόσμος να κυκλοφορεί, όσο περνάει ο καιρός περισσότερο και διαπιστώνουμε ότι ο κόσμος χαλαρώνει και εμπιστεύεται τις αστικές συγκοινωνίες. Παρατηρούμε γενικά, αυξητική τάση, που θα ενταθεί όταν κλείσουν τα σχολεία».

Κλείνοντας, ο πρόεδρος εμφανίζεται αισιόδοξος, ενώ υπογραμμίζει ότι «ο κόσμος κυκλοφορεί και το καλοκαίρι είναι βαρόμετρο για την ψυχολογία του κόσμου», εκφράζοντας την προσδοκία της σταδιακής εξομάλυνσης της κατάστασης.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου