ΑΛΜΥΡΟΣ

Ο ντελιβεράς που βρήκε νεκρό τον 68χρονο στον Αλμυρό μιλά στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ

ο-ντελιβεράς-που-βρήκε-νεκρό-τον-68χρονο-558533

Πριν από 30 χρόνια ο Φώτης Κούτε έφτανε στην Ελλάδα και τον Αλμυρό αναζητώντας μία καλύτερη ζωή. Στάθηκε τυχερός, διότι από την πρώτη στιγμή βρέθηκαν δίπλα του άνθρωποι, που του έτειναν το χέρι, τον βοήθησαν να προσαρμοστεί στην ελληνική πραγματικότητα και ήταν κοντά του στα δύσκολα. Αυτό δεν το ξέχασε ποτέ.

Ηταν ένα μάθημα ζωής που πήρε, το οποίο αξιοποίησε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Βοηθώντας στο μέτρο του δυνατού όποιον συνάνθρωπό του έχει ανάγκη.

Αυτή η στάση ζωής τον έφερε κοντά στον άτυχο 68χρονο ναυτικό που βρέθηκε νεκρός πριν από λίγες μέρες στον Αλμυρό και όπως αποδείχτηκε ήταν μέρες πεθαμένος.

Ο Φώτης Κούτε εργάζεται ως ντελιβεράς σε ταχυφαγείο στον Αλμυρό. Από το συγκεκριμένο μαγαζί συνήθιζε να αγοράζει φαγητό ο 68χρονος. Εγιναν φίλοι και όταν κάποια στιγμή συνειδητοποίησε ότι χρειάζεται βοήθεια, διότι ζούσε μόνος του, αποφάσισε με τη σύζυγό του να τον συνδράμουν.

Του πήγαιναν σπιτικό φαγητό, πλήρωναν τους λογαριασμούς του με χρήματα που τους έδινε ο ίδιος και φρόντιζαν ώστε οι συνθήκες διαβίωσής του να είναι ανθρώπινες.

Κάπως έτσι είχαν αναπτύξει φιλία.

«Οταν μία μέρα άνοιξε την πόρτα, συνειδητοποίησα πως το σπίτι του ήταν σε άθλια κατάσταση και προσφέρθηκα να τον βοηθήσω να το καθαρίσουμε. Ζήτησα επίσης από τη γυναίκα μου όταν μαγειρεύει για όλη την οικογένεια να υπολογίζει και τον ίδιο, για να απολαμβάνει σπιτικό φαγητό. Χωρίς χρήματα φυσικά», επισήμανε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο κ. Κούτε. «Ηθελα να νιώθει ότι υπάρχουν και για εκείνον άνθρωποι που μπορούν να τον βοηθήσουν», πρόσθεσε.

«Οταν εγώ πριν από 30χρόνια ήρθα στην Ελλάδα βρήκα ανθρώπους που με στήριξαν. Αυτό δεν θα το ξεχάσω ποτέ. Ολοι πρέπει να βοηθάμε τους συνανθρώπους μας όταν έχουν ανάγκη», λέει.

Ο κ. Κούτε και η σύζυγός του Θεοδώρα πήραν πρωτοβουλία ώστε ο 68χρονος να ενταχθεί στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» στον Δήμο Αλμυρού, όμως ο ίδιος αρνήθηκε.

Είχε να δώσει σημεία ζωής περίπου 4 ημέρες. Ο Φώτης ανησύχησε και είχε δίκιο. Οταν τον αναζήτησε βρέθηκε μπροστά στο μακάβριο θέαμα, ο φίλος ήταν νεκρός. Ετσι ειδοποίησε την Αστυνομία που διαπίστωσε ότι είχε πεθάνει.

Η οικογένεια Κούτε ζει και δραστηριοποιείται στον Αλμυρό πολλά χρόνια. Το ζευγάρι, δύο έντιμοι και άξιοι βιοπαλαιστές, έχει δύο παιδιά. Ένα αγόρι που σπουδάζει στο εξωτερικό και μία κόρη που διαπρέπει στον αθλητισμό, καθώς είναι μέλος της Εθνικής Ομάδας Παγκορασίδων στο βόλεϊ.

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ ο άτυχος 68χρονος ναυτικός δεν ήταν ο μόνος άνθρωπος που βοηθούσαν. Υπάρχουν και άλλοι μοναχικοί άνθρωποι στον Αλμυρό που κατά καιρούς έχουν δεχτεί τη στήριξή τους.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου