Ψήφισμα της Συγκλήτου του Π.Θ. για το σχέδιο Νόμου για αναμόρφωση του θεσμικού πλαισίου της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού

Τελευταία ενημέρωση: 2021-06-11, 13:54:06
Ψήφισμα της Συγκλήτου του Π.Θ. για το σχέδιο Νόμου για αναμόρφωση του θεσμικού πλαισίου της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού

 

Ψήφισμα το οποίο εγκρίθηκε ομόφωνα, εξέδωσε η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, διατυπώνοντας τις θέσεις της για το σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, που αφορά στην αναμόρφωση του θεσμικού πλαισίου της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού.
Το ψήφισμα της Συγκλήτου έχει ως εξής:

Ομόφωνο Ψήφισμα της αρ. 253}11-6-2021 συνεδρίασης της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας σχετικά με το για το σχέδιο Νόμου του υπουργείου Πολιτισμού και αθλητισμού με τίτλο:
«Αναμόρφωση θεσμικού πλαισίου της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, διατάξεις εναρμόνισης με ολιστική μελέτη FIFA-UEFA για το ποδόσφαιρο και την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, αναδιάρθρωση επαγγελματικών κατηγοριών ποδοσφαίρου, λειτουργική ενίσχυση Εθνικού Οργανισμού Καταπολέμησης Ντόπινγκ, αναμόρφωση θεσμικού πλαισίου προπονητών αθλημάτων και λοιπές τροποποιήσεις της αθλητικής νομοθεσίας», η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας ομόφωνα ψήφισε τα εξής:

  1. Τα επαγγελματικά δικαιώματα των προπονητών δεν πρέπει να καθορίζονται από νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου όπως η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (Ε.Π.Ο.), αλλά με νόμο του κράτους που αναγνωρίζει ως ανώτερης επαγγελματικής αξίας τα πανεπιστημιακά πτυχία των Τμημάτων Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΤΕΦΑΑ).
  2. Τα πανεπιστημιακά πτυχία με ειδικότητα σε αθλήματα των ΤΕΦΑΑ πρέπει να αναγνωρίζονται ως τα ανώτερα πτυχία κατάρτισης προπονητών σε όλα ανεξαιρέτως τα αθλήματα, τα οποία δίνουν επαγγελματικά δικαιώματα προπονητή σε όλες τις κατηγορίες πρωταθλητισμού ανεξαρτήτως αθλήματος.
  3. Όλοι οι προπονητές ανεξαρτήτως αθλήματος και οπωσδήποτε οι προπονητές νέων παιδιών και εφήβων να έχουν εκπαίδευση που περιλαμβάνει τουλάχιστον έξι μήνες παιδαγωγική κατάρτιση που προσφέρεται από πανεπιστήμια».

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
7
+
9
=