ΤΟΠΙΚΑ

Ενίσχυση της μητέρας επιχειρηματία ζητεί η ΟΕΒΕΜ

ενίσχυση-της-μητέρας-επιχειρηματία-ζ-558799

Η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ν.Μαγνησίας στηρίζει τις προτάσεις του Επιμελητηρίου Λάρισας, τις οποίες προσυπογράφει το Εθνικό Επιμελητηριακό Δίκτυο Ελληνίδων Γυναικών Επιχειρηματιών (ΕΕΔΕΓΕ), αναφορικά με την «Ενίσχυση της Μητέρας Επιχειρηματία κατά τις χρονικές περιόδους κύησης-λοχείας και ανατροφής τέκνων». Η ΟΕΒΕΜ απέστειλε επιστολή προς τον Γεν. Γραμματέα Οικονομικής Πολιτικής κ. Χρήστο Τριαντόπουλο, ο οποίος ήδη αντιμετωπίζει θετικά το ζήτημα.

Όπως ειδικότερα επισημαίνεται από την Διοίκηση της ΟΕΒΕΜ, «Η Επιχειρηματικότητα χρειάζεται στήριξη γενικότερα, αλλά η Γυναικεία Επιχειρηματικότητα είναι ένα ευαίσθητο πεδίο και πρέπει να ληφθούν κάποια μέτρα ειδικής στήριξης. Δυστυχώς, για την Γυναίκα Αυτοαπασχολούμενη – Επιχειρηματία κατά την περίοδο κύησης-λοχείας δεν έχει προβλεφθεί αντίστοιχη στήριξη με εκείνη που έχουν οι γυναίκες στον Δημόσιο τομέα και οι εργαζόμενες του ιδιωτικού.

Στο πλαίσιο ουσιαστικής μέριμνας των γυναικών επιχειρηματιών, το Επιμελητήριο Λάρισας σε συνεργασία με τον Γεν. Γραμματέα Οικονομικής Πολιτικής απέστειλε υπόμνημα προτάσεων με γνώμονα την ίση μεταχείριση των πολιτών και ζητώντας τα εξής:

  • Καταβολή στην επιχειρηματία-αυτοαπασχολούμενη μητέρα μηνιαίου βοηθήματος (κλιμακούμενου σύμφωνα με το τζίρο της επιχείρησης) για δεκατρείς μήνες.
  • Πρόβλεψη επιδοτούμενων προγραμμάτων για την πρόσληψη πρόσθετου εργαζόμενου προς εξυπηρέτηση της επιχείρησης.
  • Μείωση σε εύλογο ποσοστό των ασφαλιστικών εισφορών της επιχειρηματία–αυτοαπασχολούμενης μητέρας.
  • Πρόβλεψη πρόσθετου επιδόματος κάλυψης κόστους βρεφονηπιακού σταθμού για κάθε τέκνο».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου