ΤΟΠΙΚΑ

Χωρίς διαδίκτυο ο οικισμός δημοσίων υπαλλήλων

χωρίς-διαδίκτυο-ο-οικισμός-δημοσίων-υ-558882

Να τοποθετηθεί οπτική ίνα ζητεί ο Οικοδομικός Συνεταιρισμός της συνοικίας Αγίου Στεφάνου στον Σωρό

Αποκλεισμένοι από την ψηφιακή τεχνολογία είναι οι κάτοικοι του οικισμού δημοσίων υπαλλήλων στη συνοικία Αγίου Στεφάνου στον Σωρό Βόλου.

Σε περίοδο που η πανδημία έχει επιβάλει τηλεδιασκέψεις και ψηφιοποιημένες συναλλαγές, μία ολόκληρη συνοικία αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα σύνδεσης με το internet.

Προκειμένου να επιλυθεί το πρόβλημα ο Οικοδομικός Συνεταιρισμός δημοσίων υπάλληλων, υπέβαλε υπόμνημα σ’ όλους τους βουλευτές ζητώντας τη συνδρομή τους.

«Σας αναφέρουμε το σοβαρό πρόβλημα της σύνδεσης με το internet του οικισμού Δημοσίων Υπαλλήλων – Αγίου Στεφάνου Σωρός Βόλου. Ενώ η Cosmote υπόσχεται ταχύτητες μέχρι 24 Mbps στα συμφωνητικά με τους καταναλωτές στην πράξη οι ταχύτητες στον οικισμό κυμαίνονται στο 1,40 Mbps.

Κατόπιν αυτού υπάρχουν τεράστια προβλήματα με το internet σε όλο τον οικισμό τα οποία βαίνουν διαρκώς αυξανόμενα. Το internet στον οικισμό δεν είναι κατάλληλο για τηλεργασία, παρακολούθηση μαθημάτων από μαθητές και φοιτητές ούτε και για κάθε άλλη πιο απαιτητική χρήση.

Απευθυνθήκαμε στην Cosmote η οποία αναγνώρισε το πρόβλημα και πρότεινε μείωση του ποσού χρημάτων των παγίων πληρωμών κάθε δίμηνο. Σύμφωνα με τις τεχνικές υπηρεσίες της εταιρείας η λύση είναι η σύνδεση του οικισμού με οπτική ίνα μήκους περίπου δύο χιλιομέτρων από τον υποσταθμό του OTE – COSMOTE στις Αλυκές Βόλου.

Σας παρακαλούμε να βοηθήσετε ώστε το ταχύτερο δυνατόν τοποθετηθεί οπτική ίνα που να συνδέει τον οικισμό ώστε να αποκτήσομε ένα υποφερτό internet για κάθε χρήση», επισημαίνεται στο υπόμνημα που υπογράφεται από τον πρόεδρο Γιώργο Μουλά και τον γενικό γραμματέα Νικόλαο Κώστα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου