Δράσεις της «Πρότασης Ζωής» στο 4ο Γυμνάσιο Βόλου

Τελευταία ενημέρωση: 2021-06-11, 12:28:01
Δράσεις της «Πρότασης Ζωής» στο 4ο Γυμνάσιο Βόλου

Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε. Μαγνησίας, «Πρόταση Ζωής», που λειτουργεί σε συνεργασία με τον Οργανισμό κατά των Ναρκωτικών (ΟΚΑΝΑ) και πρόεδρο τον κ. Ευθύμιο Ζιγγιρίδη, πραγματοποίησε βιωματικά εργαστήρια στους μαθητές της Α’, Β’ και Γ’ τάξης του 4ου Γυμνασίου Ν. Ιωνίας Βόλου, μετά από πρόσκληση που έλαβε από τον διευθυντή, κ. Χρήστο Παπαϊωάννου, και στο πλαίσιο της μακρόχρονης συνεργασίας των δυο πλαισίων.

Τα εργαστήρια ήταν αφιερωμένα σε μηνύματα Πρόληψης και μηνύματα Ζωής, ενόψει της Παγκόσμιας Ημέρας κατά των Ναρκωτικών. Οι 120 μαθητές είχαν την ευκαιρία μέσα από βιωματικές ασκήσεις να εκφράσουν τις σκέψεις και τα συναισθήματά τους για την ιδιαίτερη σχολική χρονιά που κλείνει σήμερα για τα παιδιά του Γυμνασίου.

Η χρήση της μάσκας, η τηλεκπαίδευση, ο εγκλεισμός, ήταν κατά γενική ομολογία οι μεγαλύτερες προκλήσεις για τους μαθητές, την εποχή αυτή της πανδημίας λόγω του COVID-19.

«Η αγάπη όμως για τη ζωή κυριαρχεί και μας κάνει ανθεκτικούς στις δυσκολίες, κι έτσι, το δεύτερο μέρος της παρέμβασης αφιερώθηκε σε Μηνύματα Ζωής και Πρόληψης», επισημαίνουν οι υπεύθυνοι του Κέντρου.

Τις ομάδες των μαθητών συντόνισαν τα Επιστημονικά Στελέχη κ.κ. Μαίρη Μπακατσέλου, Ψυχολόγος, Ψυχοθεραπεύτρια και Γιούλη Πετροπούλου, Κοινωνιολόγος, Ψυχοθεραπεύτρια.

Μαζί τους ήταν στα πλαίσια της πρακτικής της άσκησης η τελειόφοιτη φοιτήτρια ψυχολογίας, κ. Εβελίνα Τσελεπίδη.

Μεγάλο μέρος της δουλειάς της πρόληψης των εξαρτήσεων γίνεται στο χώρο του Σχολείου, στην Πρωτοβάθμια και τη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Η «Πρόταση Ζωής» για πάνω από 20 χρόνια παραμένει στενά συνδεδεμένη με το χώρο αυτό. Τα επιστημονικά της στελέχη, με τη στήριξη του Διοικητικού Συμβουλίου, τη θετική ανταπόκριση των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, και στο πλαίσιο της συνεργασίας τους με τον ΟΚΑΝΑ, συνεργάζονται με εκπαιδευτικούς και μαθητές για την προαγωγή της πρόληψης στη Μαγνησία.

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
6
+
6
=