ΤΟΠΙΚΑ

Θετική στον ιό ανεμβολίαστη νοσηλεύτρια στο εμβολιαστικό του Κ.Υ. Βόλου

θετική-στον-ιό-ανεμβολίαστη-νοσηλεύτ-558920

Ανεμβολίαστη νοσηλεύτρια στο εμβολιαστικό κέντρο βρέθηκε θετική στον κορονοϊό – Ελήφθησαν όλα τα μέτρα για την αποφυγή διασποράς

Κινητή υγειονομική βόμβα συνιστά για τις δημόσιες δομές υγείας το ανεμβολίαστο υγειονομικό προσωπικό, πολλώ δε μάλλον όταν πρόκειται για άτομα που απασχολούνται σε εμβολιαστικά κέντρα, όπως στην περίπτωση του Κέντρου Υγείας Βόλου.

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ ανεμβολίαστη νοσηλεύτρια, που μάλιστα απασχολείται ορισμένες μέρες στο εμβολιαστικό κέντρο που λειτουργεί στη δομή, βρέθηκε πριν από λίγες μέρες θετική στον κορονοϊό.

Στο Κέντρο Υγείας όπως ήταν φυσικό σήμανε συναγερμός. Υπήρχε άμεσος κίνδυνος διασποράς του ιού στο προσωπικό, αλλά και στους πολίτες που προσέρχονται καθημερινά είτε για να εμβολιαστούν, είτε για να εξεταστούν στους γιατρούς του πρώην ΙΚΑ.

Η υπάλληλος τέθηκε σε καραντίνα. Επέστρεψε στο πόστο της μόλις αρνητικοποιήθηκε, ενώ το υπόλοιπο προσωπικό, μολονότι στην πλειονότητά του έχει εμβολιαστεί, υποχρεώθηκε να υποβληθεί σε rapid test για τον «φόβο των Ιουδαίων».

Οι ίδιες καλά πληροφορημένες πηγές έλεγαν στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ πως το σύνολο των γιατρών του Κέντρου Υγείας Βόλου είναι εμβολιασμένο, δεν ισχύει όμως το ίδιο για το υπόλοιπο προσωπικό.

Υπολογίζεται, πως από τα 60 άτομα, νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό (χειριστές μηχανημάτων, βοηθοί ακτινολόγων κ.α.) περίπου 10 δεν έχουν εμβολιαστεί. Αρχικά ο αριθμός των ανεμβολίαστων ήταν μεγαλύτερος, με τις παραινέσεις όμως της διεύθυνσης ορισμένοι πείστηκαν να «τσιμπηθούν».

Στο Κέντρο Υγείας Βόλου λειτουργεί ταυτόχρονα εμβολιαστικό κέντρο το οποίο καθημερινά εμβολιάζει από 370 έως 400 άτομα, ενώ επίσης άλλα 100 άτομα εξυπηρετούνται στα ιατρεία πρωτοβάθμιας φροντίδας που λειτουργούν στο ίδιο κτίριο.

Οκτώ μήνες μετά την έναρξη του εμβολιαστικού προγράμματος «Ελευθερία» τον περασμένο Ιανουάριο, τα χαμηλά ποσοστά εμβολιασμένων υγειονομικών πάντως είναι πάντως ακόμη γεγονός σε αρκετές δομές.

Η «πληγή» από ανεμβολίαστους υγειονομικούς νοσηλευτικών ιδρυμάτων ή προσωπικό κλειστών δομών έχει στοιχίσει σε εστίες επιδημικής έξαρσης που «σκάνε» σε υγειονομικούς χώρους, κάποιες από τις οποίες είχαν ως αποτέλεσμα νοσηλείες ή και διασωληνώσεις τη στιγμή που το Σύστημα Υγείας προσπαθεί να σταθεί όρθιο και να ξεπεράσει την ασφυκτική πίεση που δέχεται τον τελευταίο ενάμιση χρόνο λόγω της έντασης της πανδημίας του κορονοϊού.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου